Wat je nodig hebt voor een autovakantie

kind

Heel veel gezinnen trekken tijdens de vakantie eropuit met de auto. Logisch, een autovakantie is namelijk, als je het mij vraagt, de meest makkelijke manier om je gezin te vervoeren. En ook op de plaats van bestemming is het echt een groot voordeel om een auto tot je beschikking te hebben. Kortom, met de auto op vakantie is een heel goed idee. Maar je hebt er wel het één en ander voor nodig. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden en vooral wat je niet moet vergeten wanneer je met de auto op vakantie gaat.

De autozaken

Een autovakantie begint goed wanneer je alle autozaken goed hebt geregeld. Dat gaat van reserveband tot aan een goed navigatiesysteem. En van gevarendriehoek tot vignet die je in bepaalde landen nodig hebt, zoals in Oostenrijk. Ook moet je goed bedenken wat je allemaal mee kunt nemen en hoe. Past alle bagage in de kofferbak of heb je een dakkoffer nodig? En wat ik ook zeker kan aanraden tijdens een vakantie met kinderen, is om de fietsen mee te nemen! Maar hier heb je dan wel weer een fietsendrager voor nodig, welke je het beste via Rameder.nl kunt aanschaffen.

Naast de autozaken zijn er ook nog andere praktische dingen zoals verzekeringen. Want naast je autoverzekering heb je natuurlijk ook een reisverzekering nodig. Ook een annuleringsverzekering is geen overbodige luxe. Heb je dit soort zaken allemaal voor elkaar, dan kun je aan de volgende dingen gaan denken.

Inpakken maar!

Hoe en wat je gaat inpakken ligt natuurlijk helemaal aan je verblijf en de bestemming. Wanneer je op vakantie gaat met een caravan, kun je veel meer meenemen dan wanneer je al je bagage in je kofferbak en dakkoffer moet stoppen. Kamperen met kinderen is helemaal een uitdaging, maar dat terzijde. Maar ook de bestemming bepaalt wat je meeneemt. Voor een vakantie naar Spanje heb je een heel andere garderobe nodig dan voor een vakantie naar Zweden of Denemarken. Bekijk dan ook vlak voor vertrek goed de weerberichten en pak aan de hand van de voorspellingen je bagage in.

De autorit overleven

Alle autozaken zijn op orde, alle bagage is ingepakt, maar nu moet je de autorit met je gezin te moeten zien overleven. In de meeste gevallen ben je namelijk wel een aantal uur onderweg voordat je op je vakantiebestemming aankomt. Ook daar heb je het één en ander voor nodig.

Flexibiliteit

Om te beginnen heb je een beetje flexibiliteit nodig. Je kunt namelijk nooit helemaal voorspellen hoe zo’n autorit met je gezin zal verlopen. Zo moet de één vlak na een plasstop direct weer plassen, begint de ander na een half uur al chagrijnig te worden en weer een ander heeft continu honger. Wees dus flexibel en houd rekening met verrassingen.

Eten en drinken

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het makkelijk om zelf je eten en drinken voor onderweg mee te nemen. Zorg dat je dit hapklaar verpakt, zodat je altijd iets te eten en drinken binnen handbereik hebt. Voor de kinderen kun je eventueel een koffertje met lekkernijen maken, zodat ze zelf kunnen bepalen wanneer ze iets nemen. Zo geef je de kinderen zelf de verantwoordelijkheid en je zult versteld staan van hoe ze dat zullen plannen!

Vermaak voor de kinderen

Naast eten en drinken is vermaak in de auto ook heel belangrijk voor kinderen. Je kunt niet verwachten dat ze acht uur naar buiten zullen staren. Sowieso is gamen, een boek lezen en een film kijken prima vermaak voor kinderen tijdens de autorit. Maar je kunt er zo nu en dan ook een spelletje in gooien. Denk aan autobingo (die kun je zeker vinden op Pinterest), aan een namenspelletje of wat dacht je van ‘raad het liedje’. Dit zijn toch wel de belangrijkste dingen die je nodig hebt voor een autovakantie met je gezin. En voor je het weet is de autorit achter de rug en kun je lekker genieten van je vakantiebestemming.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article