Doen: naar LEGOLAND® Billund Resort in de meivakantie!

Als je aan een vakantie met de kinderen in Denemarken denkt, denk je hoogstwaarschijnlijk meteen aan LEGOLAND®. Dat is niet zo gek, LEGOLAND is namelijk ook een mega populaire en fantastische bestemming in Denemarken. Maar ik kan je vertellen dat er ook echt nog wel meer te doen is rondom het LEGOLAND® Billund Resort. Zo zijn er twee van de zeven UNESCO Werelderfgoed gebieden van Denemarken in het LEGOLAND Billund Resort te vinden. Welke dat zijn en nog veel meer tips, vertel ik je in deze blog.

Boeken bij TUI en vliegen met KLM

Op zich is Denemarken heel goed aan te rijden vanaf Nederland. Met zo’n acht uurtjes rijden sta je aan de kassa van LEGOLAND. Maar ik kan me zo goed voorstellen dat je geen zin hebt in gezeur op de achterbank. Zeker niet wanneer je in de meivakantie voor een shortbreak met het hele gezin naar het LEGOLAND Billund Resort gaat. Dan is boeken bij TUI en vliegen met KLM echt de beste keuze. KLM vliegt rechtstreeks, in zo’n 50 minuten, naar de luchthaven van Billund. Billund Airport is de tweede luchthaven van Denemarken en door formaat en indeling heel overzichtelijk. Binnen no-time sta je Amsterdamse grachtenpanden van LEGO® te bewonderen of maak je een ritje in de LEGO® NINJAGO® ride.

meivakantie denemarken

LEGOLAND Billund Resort

Misschien denk je nu dat LEGOLAND Billund Resort alleen bestaat uit het bekende attractiepark met zijn miljoenen gekleurde LEGO steentjes, maar dat is zeker niet zo! Het is ook niet zo dat je een bezoek aan LEGOLAND over kunt slaan tijdens een vakantie met kinderen in Denemarken, maar er is zoveel meer. LEGOLAND Billund Resort is de vakantieregio in het zuiden van Denemarken en zit vol met verrassende activiteiten, UNESCO Werelderfgoed gebieden en sfeervolle maar bruisende stadjes. Maak bijvoorbeeld een sprong terug in de Vikingtijd in het plaatsje Jelling of daag de kinderen uit om hun grenzen te verleggen in WOW PARK Billund, wat ons betreft echt een aanrader!

meivakantie denemarken

Jelling

Het plaatsje Jelling dus, één van de plekken waar je je Vikingen hart kunt laten kloppen. Voor kinderen zijn Vikingen een heel beeldend onderwerp. En voor de ouders kan ik als tip geven om voor vertrek de serie ‘Vikings’ te kijken, zeker weten dat een bezoek aan Jelling nóg interessanter wordt! Deze plek wordt beschouwd als het geboortekaartje van Denemarken. Het heeft één van Europa’s belangrijkste monumenten uit de Vikingtijd, namelijk de grafheuvels en runenstenen. Deze zijn opgericht door koning Gorm de Oude (de ‘oergrootvader’ van alle Deense vorsten) en Harald Blauwtand naar wie de Bluetooth-technologie is vernoemd (leuk weetje).

Het Deense Waddengebied

Ha, daar hebben we de eerste van de twee UNESCO Werelderfgoed! Het Deense Waddengebied is in 2014 tot Werelderfgoed uitgeroepen en vormt het grootste Nationale Park van Denemarken. In Vester Vedsted bij Ribe vind je het Deense Waddenzeecentrum (Vadehavscentret). Vanuit dit centrum kun je het gebied volop ontdekken. Voor de kleintjes is een zeehonden safari natuurlijk een hoogtepunt. Maar wat ook echt een aanrader is, is de populaire tractorbus naar het eiland Mandø die vertrekt vanaf het bezoekerscentrum. Bij Varde kun je het Nationaal Park ook heel goed bezoeken. Hier vind je de vuurtoren uit 1900 die de meest westelijke landpunt van Denemarken markeert. En voor de kinderen die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereld oorlog zijn er op het strand nog bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te vinden.

meivakantie denemarken

Christiansfeld

En het tweede UNESCO Werelderfgoed van Denemarken in het LEGOLAND Billund Resort, is het plaatsje Christiansfeld. Christiansfeld is een Moravische kerknederzetting en heeft echt een uniek stadsbeeld. Vandaar ook dat deze plek is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is misschien niet de plek om bovenaan op je lijstje te zetten, maar als je dan toch in de buurt ben zou ik het zeker niet overslaan.

Nog meer tips om te doen in LEGOLAND Billund Resort

Wanneer je bij TUI boekt kun je kiezen uit verschillende accomodaties. Onder andere Hotel LEGOLAND®, LEGOLAND® Castle Hotel, LEGOLAND® Holiday Village en Vakantiepark Lalandia® Billund. Vanuit je accommodatie kun je dus de bovenstaande UNESCO Werelderfgoed gebieden ontdekken, maar ik heb nog een paar tips voor je.

meivakantie

WOW PARK Billund

WOW PARK Billund is een klimbos met hoge boomhutten, touwbruggen, glijbanen en kabelbanen. Maar je kunt er ook een kampvuurtje bouwen en lekker popcorn laten poppen, super leuk! De basis is eigenlijk een heel simpel concept, namelijk ‘laat de kinderen lekker spelen en ontdekken’.

Safaripark GIVSKUD ZOO

Dit heeft natuurlijk geen verdere uitleg nodig. Safaripark GIVSKUD ZOO is een prachtige dierentuin en een speeltuin in één. En de kinderen die in een dino-fase zitten kunnen ook hun lol op, er is namelijk ook een dinopark aanwezig.

meivakantie denemarken

Be Happy Pas

En onze laatste tip is de ‘Be Happy Pas’. Deze pas krijg je als extraatje wanneer je in één van de vele accommodaties van het LEGOLAND Billund Resort verblijft. Super handig, want met deze pas zijn exclusieve activiteiten voor het hele gezin te beleven en kan er gebruik worden gemaakt van speciale kortingen in LEGOLAND Billund Resort.

Meer informatie over LEGOLAND Billund Resort in de meivakantie: www.visitdenmark.nl

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.