Een dag LEGO World in beeld

Ruim 10 miljoen LEGO steentjes samen met plus minus 10 duizend opgewonden kinderen én ouders in een gigantische hal, hoe ziet dat er eigenlijk uit? Nou zo…

entree

Wanneer je richting de Jaarbeurs loopt dan denk je, ‘MY GOODNESS’ wat een kudde, moet ik hier de hele dag tussen lopen mekkeren? Maar de meeste slimmeriken hebben de kaarten via internet besteld. Dat is nog goedkoper ook en de doorstoom is bij binnenkomst lekker vlot. 

plattegrond

Een plattegrond van de twee hallen, super handig! Maar wanneer je met drie kinderen gaat, kan ik je adviseren om zelf de macht over de plattegrond te behouden. Dit om de hele dag discussies te voorkomen. ‘Ik wil eerst hierheen’, ‘Nee ik wil eerst daarheen’.

speelgoedwinkel

Dé manier om de discussie te stoppen. We gaan eerst naar de speelgoedwinkel en daarmee basta!

ninjago

“Doe mij dit doosje maar.”

lego friends

“En mij een paar van deze doosjes…” Ik snap het wel, hier word je hebberig van.

Handig: Voor wie geen zin had om te zeulen met al die LEGO dozen, was er dit jaar een ‘drop-off’ hier kon je je gekochte dozen een dagje stallen en kon je aan het eind van de dag je buit weer ophalen.

Lego manege

Maar goed, we gingen natuurlijk niet naar LEGO World om alleen maar dozen LEGO te kopen. Ons ‘paardenmeisje’ keek haar ogen uit bij de LEGO Friends manege.

bouwwerk

En alle andere gigantische bouwwerken!

strombaan

En ook dit jaar geldt voor mijn kleintjes, wat is LEGO World zonder luchtkussens?

strombaan 2

Dat zeg ik!

lego zee

Gelukkig is er ook interesse in het bouwen van kunstwerken met LEGO blokjes.

bouwwedstrijd

Zeker wanneer er iets te winnen valt bij één van de vele bouwwedstrijden.

dfds

Even langs het toffe schip waar we dit voorjaar nog echt in zaten.

dansjes lego friends

Bij de LEGO Friends afdeling staan de LEGO Friends vriendinnen dansjes voor te doen. Maar mijn eigen Rockster ziet zichzelf wel als leadzanger en brult liever mee in de microfoon.

kermis

Dit jaar komt LEGO Friends met een heuse kermiscollectie en ja, dan is de enige kermisattractie van LEGO World natuurlijk dé hotspot.

kermis lego

Mijn oudste is een achtbaan-junkie. De andere twee daarentegen…

….

duplo-kar

Nee, hij gaat toch liever voor iets minder adrenaline.

Al met al is er genoeg te beleven om er een hele dag te kunnen vertoeven. En wanneer je de man ook nog een bezoekje aan LEGO Mindstorms belooft, dan is iedereen tevreden.

Previous ArticleNext Article