Trampoline, droom van ieder kind!

kopen

Wil je jouw kinderen echt blij maken? Maar dan ook écht blij maken? Koop een trampoline! Een trampoline staat garant voor uren springplezier. En daarnaast is het nog goed voor de lichamelijke ontwikkeling ook! Genoeg voordelen, maar hoe zorg je ervoor dat je kind veilig kan springen? Wij geven tips! 

Trampoline hype

Het is je misschien niet ontgaan: de trampolines springen als paddenstoelen uit de grond de afgelopen jaren. Er is bijna geen tuin die zonder staat. Het is echt niets voor niets! Een trampoline is een geweldig attribuut die zowel voor jong als voor oud erg leuk en ook gezond is. Even 10 minuten springen en je bent bek af en flink wat calorieën ‘lichter’. Ook voor kinderen is het super gezond om vaak even te springen. Zo spelen ze lekker buiten, zijn ze flink in beweging en werken ze meteen aan hun motoriek en balans.

Een trampoline biedt ook ontzettend veel mogelijkheden tot vermaak. Van simpelweg kijken wie het hoogste kan springen, tot trucjes, over elkaar heen springen of tover het om tot kampeerplek. Een trampoline ligt namelijk best lekker en heeft al flink wat hete zomers als slaapplek gefungeerd voor veel kinderen.

Kortom: of je kind nu 3 of 16 is, de trampoline blijft een succes.

Veiligheid op de eerste plek

Plezier is belangrijk, maar als dit gepaard gaat met veel ongelukjes heb je er niks aan! Wil je voorkomen dat je kind gelanceerd wordt en telkens in de heg hangt? Onderstaand tips voor veilig gebruik van de trampoline!

  1. Check of het voldoet aan de veiligheidsnorm, bij trampolines is dat: NEN-EN 71-14.
  2. Zorg dat de band eromheen breed genoeg is om de veringen goed af te dekken. Het laatste wat je wilt is dat je kind hierin valt of tussen komt te zitten.
  3. Check of de rand zacht is en gevuld met foam. Je kunt er zeker van zijn dat je kind regelmatig op de rand terecht komt. Dan is een zachte landing wel zo prettig!
  4. Graaf in of schaf een veiligheidsnet aan. Zo kan je kindje niet van een hoge hoogte op de grond vallen. 
  5. Kies bij voorkeur een veiligheidsnet die uit zichzelf sluit. Kinderen gaan namelijk echt niet telkens dat net weer dicht doen. Het is dus handig als dat vanzelf gaat.
  6. Plaats de trampoline niet te dichtbij het huis, de schutting, heg of bij bomen. Als je kind ooit gelanceerd wordt, dan kan hij/zij nog een zachte landing op het gras maken in plaats van tegen een muur.
  7. Minimaliseer lanceer-gevaar: je kind zal alleen gelanceerd worden als er meerdere personen tegelijk staan te springen. Zeker als een ouder kind gaat springen terwijl het jongere broertje of zusje er ook op staat. Maak daarom duidelijke afspraken over wat wel en niet kan. Dat geldt ook voor het doen van stunts.
  8. Houd een oogje in het zeil: het is altijd goed om de trampoline zo te plaatsen dat het voor jou in het zicht is. Zo kun je de boel in de gaten houden en wanneer nodig snel in actie komen.

Alles gecheckt en dubbel gecheckt, dan zit er meer één ding op: lekker je kids laten springen en genieten. 

Previous ArticleNext Article