Watervallen en Fly-line in Zuid-Tirol

Rieserferner-Ahrn natuurpark wandeling

Water en vakantie doen het bij ons altijd goed! Of het nou de zee is, een kabbelend beekje, het zwembad bij de accommodatie of gigantische watervallen, de kinderen en ook wij zelf worden gewoon blij van water! In Zuid-Tirol vind je prachtige meren. Zo schreef ik al eerder over ons bezoek aan Lago di Dobbiaco en Lago di Braies, wat je ook zeker moet doen als je op vakantie in Zuid-Tirol bent! Maar wat wij ook een toffe aanrader vinden, zijn de watervallen en de fly-line in het Rieserferner-Ahrn natuurpark. 

wandeling kinderen zuid tirol

Rieserferner-Ahrn natuurpark

Rieserferner-Ahrn natuurpark is een van de grootste beschermde natuurgebieden in Centraal-Europa. Het natuurpark heeft zo’n 38 bergtoppen en tevens de meeste gletsjers van Zuid-Tirol. Natuurliefhebber komen hier dus behoorlijk aan hun trekken. Wanneer we naar de parkeerplaats (waar de wandeling start) rijden zien we al dat dit ook een mooi gebied is voor actievelingen. We zien de ene paraglider na de andere van één van de 38 bergtoppen afspringen. Ook dat lijkt ons heel tof om een keer te ervaren, maar voor nu houden we het even bij de watervallen en de fly-line. Midden in het natuurpark Rieserferner Ahrn stroomt de Reinbach, een rivier met drie watervallen waarvan de hoogste plus minus 40 meter hoog is.

zuid tirol watervallen wandelen

Wandelen met kinderen

We parkeren onze auto bij parkeerplaats ‘Franziskusweg & Reinbach Wasserfälle’, deze ligt vlak naast het restaurantje ‘Wasserfallbar’. We starten hier de wandeling over de Franziskusweg. De wandeling start in het bos, maar al snel horen we de kabelende Reinbach. En zoals ik al schreef, water en vakantie doet het bij ons en de kinderen altijd goed en dus is na 5 minuten wandelen de eerste pauze een feit. Wat de kinderen op dit moment nog niet weten, is dat er een wandeling van 40 minuten omhoog ze te wachten staat. Dat is maar goed ook, want als ik ze dit van te voren zou vertellen, worden ze meteen minder enthousiast. En dat terwijl ze het achteraf altijd toch superleuk vinden.

Rieserferner-Ahrn natuurpark

kinderen watervallen

Watervallen in Zuid-Tirol

De eerste waterval bereiken we na een kwartiertje wandelen. Deze waterval heeft een hoogte van 10 tot 15 meter. Na de eerste waterval kruisen er twee wandelpaden. Wanneer je het bordje van de fly-line volgt, kom je naar ons idee het snelst bij de andere twee watervallen. Het wandelpad is goed begaanbaar en ook goed te doen voor kinderen, ook al voelt het wel als een behoorlijke klim voor de kinderen. Voldoende flesjes water mee is dus wel een vereiste. De derde waterval is prachtig te zien vanaf een brug over de kloof naar Toblhof. Al met al zijn we nu zo’n 40 minuten aan het wandelen.We moeten nog 5 minuten door om bij de fly-line te komen.

watervallen zuid tirol

Rieserferner-Ahrn natuurpark wandelen

waterval zuid tirol

Met de Fly-line weer naar beneden

Tijdens de zomermaanden kun je deze wandeling afsluiten met de fly-line. Dé activiteit waar we de kinderen tijdens het wandelen mee konden motiveren. Het is een soort zip-line, maar dan super kindvriendelijk! Je ‘vliegt’ namelijk goed beveiligd  in ongeveer 5 minuten langs de kloof, tussen de bomen en over de watervallen de vallei in. Kinderen kunnen alleen naar beneden glijden, maar je kunt ook een tandem vlucht maken. Aan de voet van de eerste waterval word je weer opgevangen en wandel je in 10 minuten weer terug naar het startpunt in het Rieserferner-Ahrn natuurpark.

Rieserferner-Ahrn natuurpark flyline

zuid tirol flyline

Previous ArticleNext Article