Transformeer de kinderkamer tot een exotische junglekamer!

“Mama, ik wil een nieuwe kamer!”. Niet iets waar je misschien direct om staat te springen. Je hebt het al druk genoeg én je kunt je genoeg andere dingen bedenken die je graag eerst in huis zou willen aanpakken. Je geeft toch toe. “Oké, in de volgende vakantie is je kamer aan de beurt”. Je bedenkt dat de huidige kamer al niet helemaal meer bij de leeftijd past. Een kinderkamertrend die in 2018 booming was en die in 2019 naar verwachting nog hipper wordt, is de exotische junglekamer. In dit artikel lees je hoe je de kinderkamer transformeert tot een exotische jungle. 

Alle leeuwenkoppen en tijgervellen verzamelen

Trek de volledige aandacht en behang één muur met een leuke jungleprint. We zeggen één muur, omdat het natuurlijk geen overkill moet worden. Je wil natuurlijk wel zoveel mogelijk de balans bewaren. Kies voor een gave plantenprint zoals de populaire gatenplant Monstera óf voor een mooie print met leuke jungledieren. Naast dat je de muur van een leuk printje voorziet, blijven er natuurlijk andere muren over om leuk aan te kleden. Kleed bijvoorbeeld de rustigere muren aan met een leuke pluche leeuwen- of olifantenkop en/of leg een pluche tijgervelletje op de grond voor heerlijk warme voetjes.

Bron: Pinterest

Nog niet genoeg planten op de muur? Geef je kind de keuze uit een paar kindvriendelijke planten en laat je kind een leuke plant uitkiezen die hij of zij vervolgens mag verzorgen. Zorg er natuurlijk wel voor dat deze kindvriendelijk is of ga voor een kunstplant. Tegenwoordig heb je verschillende kunstplanten die amper van echt te onderscheiden zijn.

Gouden kleurencombinaties

Onmisbaar is natuurlijk de kleur groen in een exotische junglekamer. De kleur groen is ontzettend leuk om te combineren met houttinten en rustigere effen kleuren. Wil je een andere kleur combineren? Dit kan zeker, maar houd het dan op maximaal twee accentkleuren om de balans te houden. Mooie accentkleuren die passen bij al het groen uit de junglekamer zijn o.a. goud, oranje en geel.

Bron: Pinterest

Grote boost in uitstraling

Iets waar je misschien minder snel aan denkt, maar wel een enorme boost in uitstraling geeft is raamdecoratie. Een houten jaloezie geeft natuurlijk direct veel sfeer af en past perfect bij het groen in de kamer. De houten jaloezie haalt de grootste lichtinval in de kamer weg en is tijdloos, waardoor hij nooit verveelt.

Wil je volledige verduistering? Blijf volledig in het thema en ga voor (plissé)gordijnen in een prachtige donker(groen)e kleur voor minimale lichtinval en optimale sfeer. Plisségordijnen zijn ideaal omdat je delen van het raam af kunt sluiten zodat je zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval en privacy je wil én ze werken isolerend waardoor de ruimte heerlijk op temperatuur blijft.

Natuurlijk voor jongens én meisjes

Een junglekamer klinkt misschien als echte stoere jongenskamer, maar zo denken we in 2018 allang niet meer toch? Het botanisch interieur schittert tegenwoordig bij veel vrouwen én mannen in huis. Een ontzettend leuke trend die volgens ons niet te vroeg kan beginnen, daarom zijn we maar al te blij met deze #junglekidsroom trend.

Uitgelichte afbeelding: Photographee.eu/shutterstock

Previous ArticleNext Article