My Little Pony Pinkie Pie Party Spel – is het leuk?

Sommige spelletjes zijn leuk omdat ze zo eenvoudig zijn. Dat moest overigens wel even tot mij doordringen, want toen ik het My Little Pony Pinkie Pie Party Spel (dat is een mond vol) open maakte, dacht ik wel even ‘is dit alles?’.

Het spel
Het is de bedoeling dat je Pinkie Pie helpt met het versieren van haar taart en door de ballonnetjes op de juiste plek neer te zetten! Maar hoe meer ballonnetjes je neerzet, hoe spannender het wordt, want ze kan zomaar opeens uit de taart ploppen. Plopt ze uit de taart, dan win je.

Snap je mijn gevoel ‘is dit alles?’.

Uiteraard draait het niet om mij bij het spelen van een kinderspelletje, het gaat erom wat de kleintjes ervan vinden.

My Little Pony Pinkie Pie Party - € 24,95
My Little Pony Pinkie Pie Party – € 24,95

Is het spel leuk?
Dat is een erg simpele vraag, maar hier gaat het natuurlijk wel om. Om erachter te komen, moet het spel eerst in elkaar gezet worden. Dat gaat heel simpel. De taartstukken klikken zo op elkaar. Maar dan moet Pinkie Pie in de taart verdwijnen en dat vergt wel wat ramgedrag. De pony er liefelijk induwen werkt dus niet. Gelukkig ontbreekt het mijn kleintjes niet aan ramgedrag en dus verdwijnt Pinkie Pie in de taart.

Het spel kan beginnen. Om de beurt steken we een ballonnetje in de taart en de spanning stijgt inderdaad als er steeds meer ballonnetjes er in de taart komen te staan. En dan opeens POEF, is Pinkie Pie daar!

De 7-jarige verzint er zelf een aantal regels bij. Zo moeten bijvoorbeeld de ballonnetjes aansluitend in de taart gestoken worden. Of als Pinkie Pie bij jou uit de taart plopt, dan verlies je het spel. Dat is natuurlijk net wat haar het beste uitkomt.

Maar wat is nu het antwoord op de vraag… Als mijn kleintjes het spel tig keer achter elkaar blijven spelen, dan kan ik niet anders dan concluderen dat het leuk is.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Het lijkt me een leuk spel. En als kinderen het keer op keer spelen is dat inderdaad een goed teken vind ik.