Wat voor Monopoly speler-type ben jij?

Monopoly, wie kent het spel niet? Ik zou bijna durven zeggen dat je iets gemist hebt in je jeugd als je het nooit gespeeld hebt. Maar geen stress! Het spel bestaat nog steeds, dus de schade kun je inhalen.

Verschillende types Monopoly spelers

Voor degene die het spel wel uitvoerig gespeeld heeft en misschien nog steeds wel speelt, zullen de volgende spelers je vast bekend voorkomen.

Zo heb je de perfectionistische Monopolyspeler. De perfectionist maakt zich meer zorgen om hoe zijn stapeltjes geld erbij ligt dan om het spel zelf. Deze speler zit ook dichtbij de bank om die keurig netjes en vooral in de gaten te houden. Want ondanks dat het hem niet uitmaakt of hij gaat winnen, valsspelen is uit den boze!

En dan hebben we de roekeloze Monopolyspeler oftewel de Big Spender. Deze speler heeft zijn geld op één stapel en het liefst in zijn hand. Hij koopt alles op zijn pad en komt er pas tijdens het afrekenen van een straat achter, dat hij er eigenlijk helemaal geen geld voor heeft.

Een van de meest irritante spelers is de onderhandel-weigeraar. Iemand waar geen deal mee te sluiten valt. Zo kom je nooit aan een volledige straat en eigenlijk is er geen zak aan het spel als er een onderhandel-weigeraar meedoet.

En dan heb je natuurlijk nog de valsspeler. Zo iemand die halverwege geheel nieuwe regeltjes bedenkt en zonder dat je het door hebt de hele bank leegrooft.

Sinds kort hebben wij de Monopoly Here & Now Wereldeditie in huis en nu is mijn 7-jarige zich ook als een bepaald Monopoly spelers-type aan het ontwikkelen. Tot nu toe neigt ze naar een roekeloze Monopoly valsspeler, geen goed teken dus. Maar leuk is het wel!

Monopoly-Wereld_verpakking_3D-3

Met de Monopoly Here & Now Wereldeditie maak je een reis rond de wereld, onze ultieme gezinsdroom, maar dan in een spel. De welbekende straten zijn vervangen door wereldsteden en pionnen door landmarks. De spelers moeten zoveel mogelijk stempels op hun paspoort verzamelen. En de speler die als eerste zijn paspoort vol heeft, wint het spel. Een klassiek spel in een nieuw jasje zeg maar.

Ja klassiek is Monopoly zeker, want wist je dat het spel afgelopen jaar zijn 80ste verjaardag vierde? En speciaal voor de 80ste verjaardag bracht Hasbro het bordspel Monopoly Here & Now Wereldeditie uit. Bijzonder is dat Nederland niet alleen met wereldstad Amsterdam op dit
speelbord belandde, maar ook met het piepkleine dorpje Giethoorn erop terug is te vinden.

Monopoly staat voor mij gelijk aan jeugdsentiment en is een spel dat wat mij betreft in ieder huishouden thuis hoort. Lange middagen met een spel waar soms geen eind aan komt, maar bovenal heel veel speelplezier.

Het bekendste en best verkochte bordspel ter wereld ook in huis halen? Hier kun je één van de vele varianten bestellen >>

Previous ArticleNext Article

1 Comment