Review: Aladins vliegende tapijt

Ken je het spel Ezeltje Strekje? Een spel waarbij je zoveel mogelijk voorwerpen aan het zadel van de ezel hangt en als dit dan te zwaar wordt, de ezel gaat schoppen? Daar is nu een nieuwe variant op bedacht: Aladins vliegende tapijt. Althans, ik weet niet of Ezeltje Strekje de inspiratiebron was, maar het deed me er eigenlijk meteen aan denken.

Het spel Aladins vliegende tapijt

Het doel van het dit spel is de schatten op het vliegende tapijt te laden en te zorgen dat het tapijt niet valt. Maar voordat het tapijt vliegt, gaat er het één en ander aan vooraf…

Om maar te beginnen met het uitpakken van het spel. Waarom moet het speelgoed toch altijd zo gruwelijk verpakt worden? Zonder schaar kom je er tegenwoordig niet. En daar maakte ik al de eerste fout. Ik knipte iets te enthousiast, iets te veel door. En tjop, het nylondraadje waar het tapijt op zijn plaats mee gehouden wordt, was doormidden geknipt. Blijkbaar had de bedenker van het spel dit al voorzien, want er is een reserve nylondraad bij het spel gevoegd.

Het spel opzetten

Dan komt de volgende uitdaging: het in balans brengen van het tapijt. Je kunt de moeilijkheidsgraad instellen door het schorpioentje op de basis naar links of rechts te draaien. Het tapijt komt dan dichter bij de magneet (makkelijker) of er verder vanaf (moeilijker). Zoals ik al zei, het is een uitdaging, want het lijkt makkelijker dan gedaan. Als het tapijt dan (eindelijk) magisch in de lucht zweeft, kan het spel beginnen.

De eerste speler die aan de beurt is, pakt zonder te kijken een schat uit de buidel en legt die voorzichtig op het tapijt. Als het tapijt blijft hangen, is de volgende speler aan de beurt. En zo gaat dat door totdat een van de spelers Aladins tapijt laat vallen.

aladdin

Voordelen van het spel
– Het spel is spannend en duurt niet te lang.
– Het spel kan naar leeftijd aangepast worden. Hoe dichter het tapijt bij de magneet komt, hoe makkelijker. Zo kan de peuter ook prima meespelen.
– Het is makkelijk en snel weer op te bergen.
– Echt een leuk spelletje om even tussendoor te doen dus.

Nadelen van het spel
– Het lukt mijn kleuter niet zelfstandig om het tapijt in balans te brengen, hij heeft dus altijd hulp nodig.
– Als het tapijt valt, valt het gros van de schatten op de grond en de hond vreet dat meteen op.

 Aladins vliegende tapijt kopen

Aladins vliegende tapijt is een actiespel van Goliath en heeft een adviesprijs van € 24,99 – Bestellen>>

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. hahaha, ze verzinnen tegenwoordig wat zeg, met die spelletjes. Knap hoe ze dat tegenwoordig allemaal maar maken!

    1. Hoezo knap. Het is een bakje, een paar magneten en een constructie met een friggin’ visdraad om het op z’n plaats te houden, nog eenvoudiger van opzet als ezeltje strek je. En daar dan ook nog 25€ voor vragen.