Muizenval (met winactie)

muizenval_edited-1

Omdat een spelletje spelen met mijn kleintjes een onbegonnen wedstrijd is, dacht ik ‘ach een nieuw spel, waarom ook niet?’ Misschien zijn de regels zo, dat er gewoon echt niets aan te veranderen valt. Dus laten we het spel Muizenval maar met alle liefde testen.

Als we het spel uit de verpakking halen is het nogal een bouwwerk wat je voorgeschoteld krijgt. En aangezien de zesjarige op school zit en de bouwinzichten van mijn kleintjes niet veel verder komen dan het opstapelen van een aantal duploblokjes, ben ik gedoemd om het speelbord in elkaar te zetten. Met een uitgebreide instructie lukt dat wonder boven wonder ook nog.

Het spel is opgebouwd, de muizenval is er klaar voor. De peuter en de minipeuter ook. Het is de bedoeling dat je de muis van de tegenstander vangt met de ‘muizenvalmachine’. En laat die muizenvalmachine nu zeer interessant zijn voor de twee peutertjes. Veel interessanter dan de rondrennende muisjes. Met als gevolg dat deze muizenvalmachine op volle toeren draait, alleen mist de muizenval wel constant het doel; het vangen van de muizen…
Maar hé, lol hebben ze wel.

Diezelfde middag wil de zesjarige uiteraard ook het nieuwe spel een keertje spelen. Met als voorwaarde, je raadt het al, dat zij het spelletje wint. Maar zo makkelijk gaat dat niet. De muisjes staan er klaar voor en we draaien om beurten aan de schijf. Het spel lijkt volledig volgens de regels te verlopen en dan opeens staat haar muisje onder de val en mag ik de almachtige muizenvalmachine laten draaien.

Ik vang haar muisje! En dat betekent dat ik een keer heb gewonnen! Maar net op het laatste moment roept de zesjarige: “Wie in de val zit, heeft gewonnen!”… Zoals ik al zei: een onbegonnen wedstrijdje.

Winnen
Ook zin om een spelletje Muizenval te spelen met je kleintje? Ik geef een exemplaar weg. Volg Voormijnkleintje.nl op Facebook, Twitter en/of Instagram en laat mij op het winformulier weten dat je graag kans maakt op dit spel.

  © Review

Previous ArticleNext Article

15 Comments

 1. Dit staat op het verlanglijstje voor Sinterklaas, dus meer dan welkom! Ik ga duimen voor m’n dochtertje

 2. Mijn 3 jongens willen dit spel heel graag hebben, kunnen ze mooi samen spelen !!

 3. Hier staat hij al een tijdje op het verlanglijstje van mijn dochtertje!
  Maar alle 4 kinderen zouden dit een geweldig leuk spel vinden 😀

 4. Dit lijkt me echt zo’n ontzettend leuk spel! Onze bijna kleuter heeft het ook al voorbij zien komen. We zijn erg nieuwsgierig!

 5. Wij willen ook graag altijd alles winnen, net zoals jouw 6jarige, heb ik hier een 7jarige bloedfanatieke speler die graag van haar zusjes en mij wint. Ik wil trouwens ook graag winnen, maar dan dit spel!

 6. ljkt me superleuk het spel muizenval , erg leuk om met t hele gezin te doen vooral nu met de koude natte donkere dagen in zicht komen

 7. “WIe gevangen zit heeft gewonnen!” Haha arme mams. Geweldige kids! Ik weet nog hoe graag ik vroeger het spel muizenval wilde hebben. Al was de versie uit mijn tijd een behoorlijk bouwwerk met priegelmateriaal waar je engelengeduld voor moest hebben. Toevallig vroeg ik mijn moeder laatst of ze het nog op zolder had liggen, leuk voor mijn neefje.. maar helaas had ik het blijkbaar al eens op een oranjemarkt verpatst. Deze versie ziet er erg leuk uit! Succes met de revange mams, het moet toch lukken om er een keer met de winst vandoor te gaan! 😉 liefs Denise

 8. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dit is echt zo’n leuk spel voor Sem en Daan!! Die gaan dit geweldig vinden!! Gezellige spelletjes op een heerlijke koude dag onder het genot van lekkere limonade en snoepjes, een succesvolle middag vol plezier gegarandeerd!! duimen dus maar voor dit hele leuke spel 🙂

 9. Wat een leuk spel, echt iets voor mijn zoontjes die zo van spelletjes houden. Ook gezellig voor de koude winterdagen!! <3

 10. Ontzettend leuk voor mijn kleine mannen! Ze zijn dol op spelletjes spelen, helemaal nu met herfstachtige dagen. Wat zou het een geweldig leuke verrassing voor ze zijn. Deze mama waagt heel graag haar kansje!