Fien en Teun spelletjes

Sinds dit voorjaar hebben mijn kleintjes het regelmatig over een boertje en een boerinnetje genaamd Fien en Teun. Vanaf het eerst moment zijn zij fan. Na het zien van alle afleveringen en het slapen in Fien en Teun pyjama’s, kunnen mijn kleintjes nu ook een spelletje met het duo spelen. Sinds half oktober is er namelijk een memospel en de 4-in-1 puzzel van Fien en Teun verkrijgbaar. En wij probeerden de spelletjes uit.

We begonnen met de puzzels. Voor de hele kleintjes, zoals de minipeuter, is er eerst een puzzel met 12 stukjes. Daarna volgt die van 16, dan die van 20 en de peuter waagde zich zelfs aan de puzzel van 24 stukjes.

fien en teun puzzel

Wat ik wel een beetje mis aan deze 4-in-1 puzzel, zijn de voorbeeld platen. Op de doos staan 4 kleine plaatjes afgebeeld, maar dat had wat mij betreft wat groter gemogen. Maar voor de rest is het puzzelen hier in huis nu een ware hype. Als mijn kleintjes nog even doorgaan op dit tempo, kunnen ze binnenkort de puzzels met hun ogen dicht leggen.

Het volgende spel dat we probeerden, was het memospel. Helaas had ik al eens ondervonden dat een potje memory met mijn kleintjes minder makkelijk is dan het lijkt. Die jonge hersentjes winnen het van mijn versleten geheugen.

De plaatjes van het spel zijn om spontaan vrolijk van te worden. Uiteraard vind je Fien en Teun terug op de plaatjes, maar ook de diertjes en omgeving van de boerderij zijn te zien op de kaartjes. Het spel heeft behoorlijk wat kaartjes. Voor de minipeuter is het nodig om een selectie te maken, maar de peuter gaat alleen voor de volle mep.

fien en teun memo

Winnen
Zijn jouw kleintjes ook dol op Fien en Teun én op het spelen van een spelletje? Ik geef een setje van deze spellen weg. Hier moet je wel wat voor doen… Geef op het win-formulier antwoord op de volgende vraag: Vanaf welke datum (precies) was Fien en Teun te zien op de televisie?
(Tip: het antwoord is te vinden op deze site!)

 © Review

Previous ArticleNext Article

2 Comments