Première Woezel en Pip ‘Overal vriendjes’

O, wat was dit leuk! Mijn meisje klapte met haar handen boven haar hoofdje mee tijdens de liedjes van Woezel & Pip. Zij genoot van de show en ik van mijn meisje. Afgelopen zaterdag, 25 oktober, ging in het Beatrix Theater in Utrecht de nieuwe familiemusical Woezel & Pip ‘Overal vriendjes’ in première. Voor de twee populaire hondjes is dit alweer het vijfde seizoen dat zij in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Over de rode loper

Ons avontuur begint met een treinreis van Schiphol naar Utrecht. We gaan naar het Beatrix Theater. Als we aankomen ligt er een rode loper klaar en staan er veel fotografen die echter alleen de BN’ers op de foto zetten, maar dat terzijde. Terwijl we over de rode loper gaan, ziet mijn meisje een regenboog van ballonnen en krijgt ze een haarband met Pip-oortjes uitgereikt. Die gaat op haar hoofdje en het feest kan beginnen.

WenPAvonturen in de Tovertuin

In de grote donkere zaal zitten we op prachtige plaatsen en vindt ze het toch spannend als de muziek begint. In de spiksplinternieuwe voorstelling ‘Overal vriendjes!’ maken Woezel, Pip en al hun vriendjes een reis door alle seizoenen en beleven ze allerlei vrolijke, maar ook spannende avonturen in de Tovertuin. De voorstelling is een aaneenschakeling van bekende Woezel & Pip avonturen. Al zingend, spelend en lerend vinden Woezel & Pip meer vriendjes en die schrijven allemaal in hun grote Vriendenboek! Maar waar is dat mooie Vriendenboek eigenlijk?

Uiteraard zijn er heel veel kindjes in de zaal. Ook het zoontje van Bettina Holwerda en Jim Bakkum was aanwezig. Bettina speelt Tante Perenboom en is de vertelster in deze show. Zij twitterde na afloop het volgende:

Een uur stil zitten?

Vooraf vraag ik me altijd af hoe ik mijn kleintje een uur zoet op een stoel kan houden. Nou daar is de show dus voor, het is helemaal in de beleving van de kinderen en ook deze voorstelling heeft ze weer gemakkelijk uitgezeten. Laatst waren we bij Bumba en ook daar lukte het haar om 60 min lol te beleven aan de voorstelling. Of eigenlijk andersom, het lukte de spelers toen en nu ook om mijn meisje 60 minuten te entertainen. Sjapo!

Minpunt van de dag: bij de uitgang van het theater kreeg mijn meisje een helium Woezel & Pip ballon en tja die hangt nu ergens op Hoog Catharijne Utrecht CS. Gelukkig kregen we ook een Woezel & Pip tandenborstel, die vond ze net zo mooi, pfff…

Waar en wanneer

Woezel & Pip ‘Overal vriendjes!’ is een productie is van Dromenjager in samenwerking met Van Hoorne Entertainment en is tot en met 17 mei 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

Ga voor meer informatie, de speellijst en kaartjes naar www.VanHoorneJunior.nl

cast woezel en pip

Previous ArticleNext Article

2 Comments