Hoe speelt jouw kleintje?

Weet je nog? Die kleurrijke draaitelefoon met oogjes en wieltjes van Fisher Price? Wie had dat niet. En als jij het niet had, dan had je vriendinnetje, je buurmeisje of de peuterspeelzaal het wel. Speelgoed spiegelt de samenleving en dat is duidelijk te zien. Want Fisher Price is door de jaren heen met de tijd mee gegaan. Van draaitelefoon naar mobieltje tot een heuse kindvriendelijke iPhonehoes.

Maar kinderen blijven kinderen en volgens Marianne de Valck van adviesbureau Spelen en Speelgoed wordt het ‘nieuwe spelen weer oud’. Kinderen spelen omdat het leuk is en omdat ze spelen ontwikkelen ze zich. En wij, de ouders en opvoeders, bieden het speelgoed aan en bepalen wat kan en wat mag. Mag jouw kind een spelletje spelen op je iPhone? Mag jouw kind rollen door de modder? Mag jouw kind alle speelgoedbakken ondersteboven kiepen? Het is de ouder die bepaalt hoe zijn of haar kind speelt en daardoor ontdekt. En het is de ouder die het speelgoed aanbiedt en daardoor dus weer bepaalt waar het kind mee speelt.

Fisher Price is zo een grote speelgoed aanbieder die al vanaf 1930 speelgoed maakt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 36 maanden met intrinsieke speelwaarde, vindingrijkheid en een goede prijs/kwaliteitverhouding. ‘Ontdek op je eigen manier’ is de nieuwste slogan van Fisher Price. Alle moeders (en vaders) willen hun kind zo goed mogelijk voorbereiden op de volwassen wereld, maar willen hun kind tegelijkertijd zolang mogelijk kind laten zijn. Ook hierin geldt weer, het is de ouder die het speelgoed aanbiedt en dus bepaalt waar het kind mee speelt.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd, wat voor speelgoed aanbieder/ouder ben jij? Krijgt jouw kleintje bakken met speelgoed voor z’n neus gekiept of bied je één speeltje tegelijkertijd aan. Mag jouw kleintje over de grond rollen, naast het kleedje? Mag jouw kleintje de potloden gebruiken als drumstokjes?

Onthoud: niets is fout!

Winnen
In samenwerking met Fisher Price geef ik een leuk speelgoedpakketje weg voor je kleintje. Wil je kans maken op dit pakketje? Volg de facebookpagina van Voormijnkleintje en laat je adresgegevens achter hier op het winformulier.

fisher price

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

11 Comments

 1. Ons dochtertje Lizzie heeft heel veel speelgoed. Het speelgoed dat ze heeft is ook heel verschillend. Ze heeft poppen, een poppenwagen, duplo, knuffels, instrumentjes, puzzels, een loopauto, een hond die kan lop

 2. Ons dochtertje Lizzie heeft heel veel speelgoed. Het speelgoed dat ze heeft is ook heel verschillend. Ze heeft poppen, een poppenwagen, duplo, knuffels, instrumentjes, puzzels, een loopauto, een hond die kan lopen en blaffen en natuurlijk leer-speelgoed van Fisher price. In de box ligt niet veel speelgoed, maar daar zit ze ook niet zo vaak meer in. De rest van het speelgoed zit in een grote open mand, ze kan het dus zelf pakken. Af en toe is het ook leuk om de hele mand leeg te halen en dat mag! Ik ben ook bezig met samen spelen, dan gaan we gezellig op een kleed met het pratende theeservies, om de beurt schenken we de thee in. We hebben een groot speelkleed, maar vaak speelt Lizzie liever naast het kleed dan erop en dat is natuurlijk prima. Ondanks dat ze nog maar 17 maanden is, heeft ze ook het tekenen ontdekt, ze mag tekenen met pen en stift, ik zit er wel altijd bij. Soms gebruikt ze speelgoed anders dan het bedoelt is, maar dat vind ik geen probleem, ons meisje mag fijn alles zelf ontdekken en dat levert soms leuke nieuwe spelletjes op!.

 3. Mijn dochter Lise is nu 8 maanden en kan pas sinds kort goed zelfstandig zitten. Sindsdien kan ze ook veel meer met haar speelgoed en ze vindt het geweldig! Overigens zit ze vaker naast haar speelkleed dan erop, maar dat vind ik geen probleem. Ze mag ook lekker rommel maken als ze dat wil, want ik heb het idee dat ze dan juist het meeste leert en ontdekt.

 4. Bij ons zijn vooral de bewegende en geluid makende speelgoedjes erg in trek.
  auto’s dieren instrumenten , speelgoed met geluid prachtig vinden ze het

 5. Leuke actie! Die telefoon waar je het over hebt, hadden wij ook inderdaad… geweldig! Fisher Price gaat inderdaad al jaaaaaren mee!

 6. Mijn kleindochter is 14 maanden en speelt met blokkenwagen,fisher price kassa van 32 jaar oud,het paardje vd fisher price ,rieten poppenwagen,ze heeft heel veel met de oude Activity center gespeeld.
  Speelgoed met geluidjes is zeer in trek maar ze kan ook heel fijn met een koordje of lintje spelen.
  Ze loopt sinds 3 weken en oma heeft handen tekort.

 7. Er is hier thuis heel veel speelgoed aanwezig, maar om ons kleine ventje echt te laten spelen met zijn speelgoed hebben we ook wat weg gezet. Hij speelt zo de ene week met dit en de andere week met dat en zo blijft hij het leuk vinden.

 8. ♥ Wat een gaaf speelgoedpakket! Samen spelen met zijn vriendjes dikke pret. Hij is dol op het speelgoed van Fisher Price en met zo’n pakket wordt zijn kamertje helemaal omgetoverd tot een speelpaleis! ♥