Vakantie ideeën voor als je 6 weken thuis blijft

Vakantie! Het idee is heerlijk, maar de realiteit is vaak best wel hard doorbikkelen. In de vakantie wil je lekker rustig aan doen, maar de kinderen staan te popelen om vermaakt te worden. Wanneer je drie weken weg gaat, op vakantie dus, dan gaat dat vermaken meestal vanzelf. Een ander verhaal is het wanneer je thuis blijft. De kinderen worden niet uit hun eigen omgeving gehaald en dan zijn 6 weken best lang. De verveling slaat toe en verveling, het woord zegt het al, dat is vervelend! Het is dus hoog tijd voor een paar vakantie ideeën voor als je zes weken thuis blijft. Wat kun je doen en hoe kun je het doen? 

Hoe kom je de vakantie door? 

Ik schreef al eerder een betoog voor als je niet op vakantie gaat. Daar kun je dan ook ideeën als een aftelkalender, themaweken, to-do-lijstjes en ideeën potten vinden. Ik ben ervan overtuigd dat je met een beetje creativiteit je prima thuis kunt vermaken tijdens de vakantie. Bovendien is het helemaal niet erg als kinderen zich vervelen. De hersenen komen dan namelijk tot rust en krijgen de ruimte om zelf tot creatieve ideeën te komen. Echter is er een vervelende doorschieter van vervelen, vervelend doen. En daar zit je als ouder nou net niet op te wachten tijdens een vakantie thuis. Een paar ideeën achter de hand hebben kan dus helemaal geen kwaad.

Idee 1: Voor een goedkope vakantie

Vaak ga je niet op vakantie omdat je niet veel hebt om uit te geven, of omdat je wilt sparen. Toch zul je merken dat thuisblijven ook altijd geld kost. Na een dagje dierentuin ben je zo €100 lichter. En een bioscoopje pakken kost ook al snel €50. Kortom, thuisblijven is niet per definitie een goedkope vakantie. Maar het kan natuurlijk wel. Wat je uitgeeft heb je namelijk zelf in de hand. Er zijn genoeg ideeën om te doen die ook goedkoop zijn.

Naast alle ideeën om te doen, heb je vaak ook nog spelletjes in de kast staan. Of investeer in een leuk spel voor je gezin. Zo zou het zomaar kunnen dat je met een klein bedrag, de hele vakantie vermaak hebt.

Idee 2: DIY

Je moet er zelf iets van maken, is ons motto altijd. Dus ook van een vakantie thuis! Mijn kinderen vinden het fantastisch om iets te maken. Hier een paar ideeën voor een leuke DIY in de vakantie.

Heb je nog een speelkeukentje van de IKEA staan? Deze is uitermate geschikt om te pimpen! Zo leuk, je zou er zelfs met je kind een handeltje van kunnen maken.

DIY met afvalmateriaal. Dure knutselpakketten heb je echt niet nodig! Je kunt heel veel knutselen met wc rollen bijvoorbeeld. Of wat dacht je van knutselen met lege flessen? Ik zag laatst zelfs dat twee jongens van 11 een boot van lege pakken en duct tape hadden gemaakt. Hoe leuk!

Maar zo kan het ook:

Naast al dat geknutsel is het ook heel leuk (en lekker) om te koken en bakken. Elke dag moet je toch weer eten dus 1+1=2. Lekker samen de keuken in om uitgebreide gerechten te maken en recepten uit te proberen. Daar leren de kinderen (en jijzelf) ook weer van.

Idee 3: Kamperen in de achtertuin

Om toch een beetje het kampeergevoel te krijgen, kun je de tent gewoon opzetten in de achtertuin. En daar hoef je echt geen grote tuin voor te hebben. Wij deden het vorig jaar in de vakantie ook! De kinderen vonden het fantastisch. Ik vond het wel een prettig idee om beneden te gaan slapen, aangezien we de achterdeur hadden opgelaten.

vakantie kamperen thuis

Idee 4: Thema weken ‘landen’

Thema weken maken zijn een heel goede manier om de zomervakantie door te komen. Om nou extra die vakantiestemming te krijgen, kun de thema’s landen maken. Iedere week is een ander land het thema. Zo kun je bijvoorbeeld een Franse week houden. Je eet stokbrood, croissants en drinkt een lekker wijntje/druivensap. Tijdens je Italiaanse themaweek maak je verschillende pasta’s en pizza’s. En tijdens de Spaanse week oefen je de Flamenco dans en eet je paella of tapas. Wedden dat je met deze ideeën prima thuis je vakantie vieren kan!?

Idee 5: Weekendje weg

Heb je toch een beetje budget om iets te ondernemen. Boek dan een last minute weekendje weg. Dit hoeft niet ver weg te zijn, in Nederland zijn er heel veel plekken waar je een weekendje naartoe kunt. De afgelopen tijd hebben wij heel wat weekendjes getest voor een review.

Vakantiepark Dierenbos. Zo verbleven we een weekendje bij vakantiepark Dierenbos in Brabant. Tijdens een verblijf in dit park, krijg je een activiteitenpas voor een aantal dierenparken. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen.

EuroParcs Resort Veluwemeer. Dit vakantiepark aan het Veluwemeer is fantastisch tijdens de zomer! Kies een mooi weekend uit en ga lekker ervaren wat EuroParcs Resort Veluwemeer te bieden heeft.

Recreatiepark de Achterste Hoef. Hier verbleven wij in een safaritent. Recreatiepark de Achterste Hoef heeft heel veel te bieden, maar ook zijn prachtige omgeving.

Weekendje Landal. We hebben al heel wat Landal parken in Nederland mogen ervaren en het blijft telkens weer een heerlijke ervaring. Bij Landal weet je gewoon dat het altijd goed is. Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen, want er zijn ongetwijfeld mooie lastminute aanbiedingen.

safari resort review

Safari Resort Beekse Bergen. Een dikke vette aanrader vind ik nog steeds wel Safari Resort Beekse Bergen. Een vakantie tussen de dieren. Je hebt echt het idee dat je op safari bent. En dat gewoon in Nederland! Kijk hier voor beschikbaarheid en aanbiedingen.


ideeen vakantie

Uitgelichte afbeelding: altanaka/Shutterstock

 

Previous ArticleNext Article