Meest gelezen blogs, statistieken en andere feitjes

meest gelzen blogs

Afbeelding: Shutterstock

Wanneer ik een blog schrijf, ga ik er eigenlijk altijd vanuit dat hij heel tof om te lezen is. Ik weet ook wel dat de één wat makkelijker wegleest, of herkenbaarder zal zijn, dan de ander. Maar welke nu echt scoren, is van te voren altijd lastig in te schatten. Gelukkig waren er ook dit jaar weer een aantal blogs waarvan het aantal bezoekers door het plafond schoot en dat geeft toch altijd wel een kick. Toch waren de pieken niet zo hoog als in 2015, maar daarentegen de dalen ook minder diep.

Ik dook de analytics in deel vandaag welke blogs het beste gelezen zijn in 2016.

Meest gelezen blogs

Jongensmoeders… Wat zijn jullie tof!
Geen woord aan gelogen natuurlijk, jongensmoeders zijn gewoon onwijs tof! Een blog waar vele jongensmoeders voor getagd werden. Dit artikel werd volgens Google analytics 24.636 keer weergegeven en via Facebook werd het artikel 1.140 keer gedeeld/geliked. 

Beste buren
Beste buren was een blog wat veel stof deed opwaaien. Velen herkenden zich wel in dit stukje schrijven en wilden dat ook maar al te graag aan hun buren bekend maken. Helaas werd dit blog volledig gekopieerd en gebruikt als Facebookstatus. Maar ja, wat doe je er aan? Ik nam het maar als compliment. Volgens Google analytics trok dit blog 30.625 bezoekers en werd het via Facebook 8.820 keer gedeeld/geliked (buiten de gekopieerde Facebook-statussen om).

Dat lastige kind… Het zal de opvoeding wel zijn
Het blog met de meeste bezoekers was ‘Dat lastige kind… Het zal de opvoeding wel zijn.’ Ondanks dat we het allemaal doen, zijn we het er ook met z’n allen over eens: laten we wat minder oordelen en veroordelen. Dit artikel werd volgens Google analytics 71.405 keer weergegeven en via Facebook werd het artikel maar liefst 17.000 keer gedeeld/geliked. Hiermee komt het artikel op de eerste plaats van mijn meest gelezen blogs van 2016.

Waar komen de bezoekers vandaan?

Wederom kwam het grootste deel van de bezoekers uit ons eigen kikkerlandje; Nederland. België weet de weg naar Voormijnkleintje.nl inmiddels ook goed te vinden en er komen nog steeds een aantal bezoekers uit Verenigde Staten en uit de andere landen van Europa.

Social Media blijft de belangrijkste bron om bezoekers te trekken. Afgelopen jaar gingen we dan ook de magische grens van 5000 volgers op Facebook voorbij! Hoe tof! De site wordt ook steeds beter gevonden in de zoekmachine Google en ook zoekers via Bing zie ik zo nu en dan voorbij komen. En nog steeds neemt een deel van de bezoekers de moeite om www.voormijnkleintje.nl zelf in te tikken en behoort daarmee tot de directe bezoekers.

Mijlpaal

Komend jaar zal Voormijnkleintje.nl alweer 5 jaar online zijn. Een mijlpaal die alleen maar te behalen is dankzij alle lezers van Voormijnkleintje.nl

Iedereen bedankt voor de reacties, het delen en het lezen van alle nutteloze maar blijkbaar vermakelijke blogs. Top! 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Wow…. 71.000 keer bekeken, dat moet voldoening geven! mooie resultaten. dat het volgend jaar nog beter mag gaan!

    Groetjes,

    Sharon