Op weg naar mijn tempel #week2

De tweede week al weer! Ik eet gedurende 28 dagen een aantal zaken niet om met name weer meer energie te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat voeding hierin een belangrijke rol speelt en wil mijn ervaringen hiermee met jullie delen. Als je week 1 gemist heb, kun je dat hier terug lezen.

Ik moet zeggen dat ik heerlijk eet en de boterham geen moment mis. Wel mis ik heel af en toe een bakje koffie, en een glas wijn in mijn hand zou me ook niet misstaan.

Deze week moest ik weer naar mijn werk en mijn collega’s moesten er even aan wennen dat ze thee (of heet water) voor me mochten halen in plaats van koffie. Het lastigste wat ik vond van deze week is dat ik een lunch voor mezelf mee moet nemen naar het werk. Ik neem nooit mijn lunch mee, omdat ik de broodtrommels van mijn kinderen al een hele opgave vind.

Plannen

giftbelt tot tempel planning

Plannen, zonder plannen gaat het mis. Dingen voorbereiden, zodat ik daar de rest van de week gemak van heb. Eigenlijk is het best leuk om te doen, en weer eens wat anders. Het lukt me ook, omdat ik anders niets te eten heb. Omdat ik deze challenge met mezelf aan gegaan ben, maak ik toch nog even een soepje of bak ik toch even een omelet voor mezelf in plaatst van ‘ik heb geen zin om te koken, dus we eten…’ patat.

Dus ja, mij helpt dit boek om gewoon eens lekker een paar weken gezond te eten en te kijken wat voor voordelen ik hier uit haal. Tot nu toe, is dat meer energie, een beter ochtendhumeur, dieper slapen en lekkerder eten!

Ik weet natuurlijk niet of julie zitten te wachten op mijn week menu in foto’s dus hou het verder lekker kort:

Dag 8: 9 januari

Ontbijt: Boekweitterrine met appel en abrikozen uit kookboek ‘Weten van (H)eerlijk eten, Rineke Dijkinga

Lunch: Venkel Loaf zonder venkelzaad uit het kookboek ‘On the go’, van Rens Kroes

Diner: Zalm-sperciebonen en boekweit hele korrel

Dag 9: 10 januari

Ontbijt: Boekweitterrine met appel en abrikozen

Lunch: zalm-rijst-linzentapenade-paprika-bosui

Diner: Boekweit-zalm-bosui-broccoli en een scheutje Tamari soy sauce (gefermenteerd)

Dag 10: 11 januari

Ontbijt: Boekweitterrine met appel en abrikozen

Lunch: mixed mushroom soep uit het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’ van Jacqueline van Lieshout en 2 sneetjes Venkel Loaf

Diner: Tomatensoep

Dag 11: 12 januari

Ontbijt: Glass of Strength uit het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’ en havermout met appel

Lunch: Tomatensoep met rijstwafel en geitenkaas

Diner: Ei met van alles

Dag 12: 13 januari

Ontbijt: Granola met geitenyoghurt appel en kaneel + Glass of Fresh uit het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’ verder zie je dat ik uitslag op mijn arm heb van het ontgiften (hoop ik).

Lunch: rijst-sperciebonen-linzentapenade-feta

Diner: omelet met ei-ui-boerenkool-geitenkaas-zalm

Dag 13: 14 januari

Ontbijt: Granola met geitenyoghurt sinasappel pecannoten en kaneel + glass of Strength

Lunch: 3 x rijstwafel met avocado en zeezout + tomatensoep

Diner: Curry met eieren uit het kookboek ‘Vegalicious, van Alice Hart zonder tamarindepulp en basterdsuiker met sambal oelek en daarmee de enige bewuste overtreding, want hier zit kaliumsorbaat in en dat is een chemisch conserveermiddel (E202).

Dag 14: 15 januari

Ontbijt: Granola met geitenyoghurt sinasappel en kaneel + Glass of Fresh

Lunch: 3 x rijstwafel met avocado en zeezout + tomatensoep

Diner: Boekweitpannenkoek met tahin-tonijn-bosui

Behaald resultaat:

6 van de 7 dagen is het gelukt!

  • glutenvrij
  • suikervrij
  • keukenzoutarm
  • kleurstofloos, conserveermiddelenvrij, ed.
  • koemelkvrij
  • cafeïneloos
  • geen vlees
  • alcoholvrij
  • niet-volkoren rijst
  • aardappelen zonder schil
  • niet gefermenteerde sojaproducten.
Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Goed gedaan! Zes van de zeven dagen vind ik echt een succes te noemen.