Een ontmoeting met de reuzenpanda’s dankzij Danerolles

panda paraplu

De zomervakantie is voor ons het moment om te relaxen, lekker tot rust te komen. Maar wanneer mijn kleintjes een ochtendje hebben uitgeslapen, komt de vraag al snel: “Wat gaan we doen vandaag?”

Danerolles had dit keer het antwoord. Op de verpakking spotte ik, of eigenlijk de kleintjes, de beroemde reuzenpanda van Ouwehands dierenpark. Deze reuzenpanda staat daar niet zomaar afgebeeld, Danerolles trakteert namelijk tot en met 31 augustus, bij aankoop van drie Danerolles-actieblikjes op een gratis kinderkaartje voor het Ouwehands dierenpark. Wanneer je drie blikken Danerolles met een actiecode koopt, upload je de drie actiecodes op www.danerolles.com/panda en ontvang je het gratis kinderkaartje* (t.w.v. €22,50). 

Ter ere van deze actie, mochten wij alvast een voorproefje nemen.

*(ticket geldig van 1 september t/m 31 december 2017 voor kinderen van 3 t/m 9 jaar).

danerolles

Croissantjes van Danerolles zijn altijd een feest!

Wanneer ik ’s ochtends de oven aanzet, weten mijn kleintjes al genoeg en helpen ze plotseling maar al te graag met het dekken van de tafel en het maken van het ontbijtje. Met croissantjes én chocoladebroodjes als ontbijt, begint de dag al als een feestje. Dat feestje zetten we door wanneer we aankomen bij Ouwehands dierenpark.

pandasia

Pandasia, het verblijf van Wu Wen en Xing Ya

Ouwehands dierenpark opende in 1932 voor het eerst zijn deuren voor het publiek en heeft de afgelopen 40 jaar behoorlijk wat bijzondere verblijven geopend. Zo werd in 1978 het Aquariumgebouw geopend, in 1985 het Orihuis (mensapenhuis) en in 1993 werd het berenbos in gebruik genomen. Het meest recente bijzondere verblijf is natuurlijk Pandasia, het verblijf van de twee reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya.

Al snel behoren de twee reuzepanda’s Wu Wen en Xing Ya, tot de favoriete beestjes van mijn kleintjes. Logisch, want hoewel ze erbij liggen alsof ze een nachtje te zwaar hebben doorgehaald, zijn ze nog steeds vertederend schattig. Wu Wen probeert even rechtop te gaan zitten, maar al snel bedenkt hij zich en rolt weer naar achteren.

panda

panda rolt om

Het mooie aan een dagje dierentuin is dat mijn kleintjes (en ik) er weer heel veel bijleren. Wist je bijvoorbeeld dat…

… een pasgeboren reuzenpanda maar 60 tot 140 gram weegt (1 tot 4 weken). En hij in eerste instantie roze, blind en tandloos is? Pas na een week begint de zwart-witte vacht te groeien.

… reuzenpanda’s zelden ruzie maken met andere dieren. Ze leven een eenvoudig en vreedzaam leven, wie wil dat nou niet?

… reuzenpanda’s 11 tot 14 kilo bamboe per dag eten en in de lente zelfs 45 kilo per dag! Daarom zijn ze meestal dan ook zo’n acht uur per dag aan het eten.

… een reuzenpanda in het wild ongeveer 20 jaar oud wordt?

En wist je dat je Pandasia niet kunt verlaten zonder zo’n schattig knuffelig beestje mee te nemen?

pandaknuffel

Kortom, we hadden een top dagje bij de reuzenpanda’s in Ouwehands dierenpark en dat allemaal dankzij de actie van Danerolles!

Previous ArticleNext Article