Lieve Rens Kroes

Lieve Rens Kroes,

Ik volg je om Instagram en heb voor mijn verjaardag je kookboek ‘On the Go’ gekregen. Echt super leuk. Voor mij is een kookboek meer dan alleen een optelling van recepten. Ik vind het leuk om de persoon achter het boek te leren kennen. Jij kan lekkere glutenvrije recepten bedenken. Echt fijn, gezien de hype van de laatste tijd zal je kookboek het ook wel goed doen. Een goede zaak, want Nederland kan best íets minder gluten eten.

‘On the Go’ heet je boek. Ik weet nog niet wat ik daar nou bij voor moet stellen, maar het klinkt als muziek in de oren, aangezien ik veel tijd kwijt ben aan werken. 

Dus, lieve Rens, ga ik met vol enthousiasme door je kookboek heen en tot mijn verbazing eet jij toetjes als ontbijt. Ziet er heerlijk uit natuurlijk, maar ik moet ook aan mijn kinderen denken. Eigenlijk vind ik dat ze dan te veel fruit binnen krijgen, en ja daar zit ook veel suiker in. En wat nou als het echt lekker is? Dan heb ik bijvoorbeeld voor mijn gezin al 400 gram cashewnoten nodig als ik de Pink Kickstart wil maken. En daarbij als ik je recepten ga maken, zijn de medjool dadels niet aan te slepen. Ik heb er al 15 nodig voor de Choco-boekweitpap. Rens, ik ga ze zeker proberen maar als gewoon ontbijtje sla je wat mij betreft de plank mis. Toetjes is een betere kop.

Dan de titel ‘On the Go’. Ik zie het al helemaal voor me. Jij maakt die lekkere Choco-boekweitpap, en zet een portie in de koelkast voor de volgende dag. Bovengenoemde aantallen was qua ingrediënten voor 5 porties, oftewel 1 ontbijt met mijn gezin. Voor het ‘on the go’ gevoel moet ik alles dus verdubbelen. 30 medjool dadels en 800 gram cashewnoten! Heb je enig idee hoeveel dat kost? Ik denk grofweg 7 euro voor de dadels en 7 euro voor de cashewnoten, en dan zit ik aan de goedkope kant. En dan heb ik het nog niet eens over biologische producten. Dat is voor mijn gezin niet te doen joh. Even snel rekenen in deze: stel we zouden dit elke dag ontbijten dan zijn we per maand 30 keer 7 ((7+7)/2)) is 210 euro kwijt aan het ontbijt en dan moet ik de banaan en de boekweit nog kopen!

Nog even iets. Bij ‘on the go’ denk ik ook hup hup snel en weg. Jij hebt het over sunday prepping. Serieus, de Carrot Pancakes wil ik zeker eens proberen. Eigenlijk hoop ik dat niemand ze lust, zodat ik een aantal porties kan invriezen. Je snapt in deze denk ook wel, dat als je een echt goed recept hebt neergezet, ik dus 100 van die pannenkoekjes moet bakken om dit prep gevoel te creëren.

Ik zit te watertanden bij het zien van al die lekkere broden, helemaal niets op aan te merken. Ik zou alleen graag willen dat iemand ze voor mij maakt. Want weet je Rens, ik vind koken echt wel leuk, maar ik heb er simpelweg niet zoveel tijd voor. In het weekend racen we van de voetbal naar een verjaardag om, na het helpen met het huiswerk en het lezen van verhaaltjes bij het naar bed brengen van ons kroost, geen zin meer te hebben nog even de keuken in te duiken om dat lekkere Kokos-speculaasbrood te maken. Ik ben al blij als ik het ontbijt, de lunch en het avondeten klaar heb gemaakt, gewoon met brood uit de winkel en beleg uit de winkel om af te sluiten met een kindvriendelijk avondmaal, snap je?

Wat zou het fijn zijn als ik die soepjes zo uit de koelkast kon pakken met een stuk Venkel loaf en dan naar mijn werk kon gaan. Echt het lijkt me geweldig, wat een genot om die lunch mee te kunnen nemen. Mijn collega’s zouden staan te kijken, wat zeg ik, die willen dat ik het ook voor hun meeneem. Maar Rens, bij elk recept staat -Day Before- en ik denk dat ‘wij moeders’ over het algemeen geen zin meer hebben om 21:30 nog gezellig even alles klaar te maken.

Wees nou even eerlijk, als we alles van te voren klaar moeten maken is dan niet elk kookboek ‘on the go’? Sorry Rens, ik zie het nog niet helemaal voor me dat ‘on the go’, maar ga zeker wat recepten uitproberen. Gewoon als avondeten of lunch. Als ik tijd heb. 🙂

Previous ArticleNext Article

3 Comments