Hoe leg ik een PVC laminaat vloer?

vloer leggen hoe

Wil je een PVC laminaat vloer in je huis gaan leggen? Dan is het slim om je hierop eerst goed voor te bereiden, want een goede voorbereiding is het halve werk. Maar waar moet je precies beginnen wanneer je een PVC laminaat vloer wil gaan leggen? Lees hier waar je allemaal aan moet denken wanneer je een PVC laminaat vloer gaat leggen en hoe het precies moet. 

Welke ondervloer?

Wanneer je een PVC laminaat vloer wil gaan leggen dan is het belangrijk om voor een goede ondervloer te kiezen. De ondervloer waarvoor je moet gaan is afhankelijk van het materiaal van je originele vloer: is die van hout, beton en/of is er vloerverwarming in verwerkt? Dit zijn allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden.

PVC laminaat laten acclimatiseren

Voordat je de vloer gaat leggen is het slim om de pakken met PVC open te maken en ze twee dagen neer te leggen in de ruimte waar je de vloer gaat leggen. Leg ze in de midden van de kamer zodat het acclimatiseren gelijkmatig verloopt. Wanneer je deze stap overslaat dan kan het laminaat uiteindelijk bol gaan staan of juist gaan krimpen en hier zit je natuurlijk niet op te wachten.

Handige tools om te gebruiken

Een PVC laminaat vloer leg je niet zonder handige tools. Twee tools die zeker niet kunnen ontbreken zijn een laminaatknipper en een contourmal. Gebruik een laminaatknipper om het laminaat eenvoudig op maat te knippen waar dat nodig is. Met een contourmal kun je gemakkelijk dingen als deurposten opmeten en uitzagen.

PVC laminaat leggen

Wanneer je gaat beginnen om het PVC laminaat te leggen is het het mooiste om in de lengte te werken. Begin met een lange baan en schuif deze tegen de muur. Leg de vloer altijd met de groef richting de ruimte die je nog moet doen. Op deze manier heb je altijd ruimte om het erin te klikken. Blijft er een deel van een plank over? Gebruik dit stuk dan voor het beginpunt van de volgende baan. Op deze manier krijg je een speels effect. Op zoek naar een pvc laminaat vloer? Afium.nl heeft een groot assortiment.

Afwerking van de randen

Heb je de vloer liggen? Dan is het tijd voor de plinten. Bepaal of je voor een hoge of een lage plint wil gaan en daarnaast is ook de kleur en de stijl van de plinten belangrijk. Het belangrijkste is dat je iets kiest wat bij het huis past.

Previous ArticleNext Article