De grote verschillen tussen mannen en vrouwen: slapen

verschil mannen vrouwen

snurken

Slapen is één van mijn favoriete bezigheden. Wij mannen doen dat heel anders dan vrouwen, dat ligt niet aan ons, dat is de natuur. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, dit zijn ook geen wetenschappelijk bewezen verschillen, maar verschillen in het algemeen.

– Mannen kunnen overal en vrijwel altijd slapen.

– Vrouwen moeten eerst hun kussen opkloppen, hun deken rechttrekken en hun plekje opwarmen, anders is het onmogelijk om te gaan slapen. Het is vergelijkbaar als een toilet. Als het niet fris is, gaan ze er niet op.

– Mannen snurken nooit. 

– Oké dat is niet waar. Maar vrouwen snurken minimaal net zoveel en net zo hard.

– Kussens. Voor een man is een kussen een ding waar je je hoofd op legt om te gaan slapen.

– Vrouwen noemen ze ook wel kussentjes. Deze kussentjes liggen op het bed, maar ook op de bank. Echter zijn ze er niet voor je hoofd, maar om vanaf te blijven en verplaatsen is ten strengste verboden. Waarom vrouwen? Waarom zijn die kussentjes daar?

– Echte mannen slapen naakt, in hun onderbroek, of heel soms in een pyjama en ja het kan ook nog voorkomen dat wij onze werkkleding aan houden.

– Vrouwen hebben een heel systeem voor hun nachtkleding. Afhankelijk van het seizoen, de gelegenheid of de dag van de week. Een oplettende man weet wat zijn vrouw draagt wanneer ze niet in de stemming is, of wanneer het weer ‘die tijd van de maand’ is.

– Mannen kunnen prima slapen met een huisdier in bed.

– Vrouwen slapen NIET met een dier in bed. Er is maar plek voor één beest…

– Het bed opmaken, daar doen mannen niet aan. Wat voor nut heeft het als je er ‘s avonds toch weer in ligt.

– Vrouwen hebben een soort van ritueel om het bed op te maken. Puntjes strak trekken, dat twintig keer en dan nog die vervloekte kussentjes… Een beetje naar links, een beetje naar rechts en dan nog één keer een beetje naar links.

– Mannen zijn tevreden met elk soort, elke vorm, elke wat dan ook van beddengoed.

– Vrouwen hebben een héél specifieke mening over beddengoed. En dan vooral over de bijbehorende kussentjes.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article