Een fijne koffer voor een paar dagen weg

koffer duifhuizen

Als blogger ben ik regelmatig een aantal daagjes van huis voor een perstrip. In het begin was dat wel even wennen, ‘mama’ was namelijk nooit van huis en opeens zat ik een paar dagen, zonder gezin, in Portugal. Dat het reizen een leuke bijkomstigheid van het bloggen is, zal ik niet ontkennen. Maar het komt ook niet zomaar allemaal aanwaaien. Echter is dat een ander verhaal. Vandaag heb ik het even over mijn koffer, want ondanks dat ik al een aantal tripjes gemaakt had, was ik altijd nog met een gigantische koffer aan het zeulen. Je weet wel, mijn gezinskoffer, van pak ‘em beet, 120 liter. 

Dat is voor een paar dagen weg niet nodig en dus zocht ik naar een handige, kleinere koffer voor een paar dagen weg. Maar niet té klein, want tijdens een perstrip heb je vaak toch meerdere spullen nodig. Het zou zomaar kunnen dat je bijvoorbeeld je kaplaarzen in moet pakken.

De koffer heb ik gevonden bij Duifhuizen. Wat geen gemakkelijk klusje bleek, aangezien ze een groot assortiment aan reiskoffers hebben. Maar mijn wensen waren duidelijk.

Waar moet de koffer over beschikken:

– een hardschalige koffer
– vier wielen
– rond de 75 cm
– en een cijferslot

Ik kwam uit op de American Tourister, een zwarte 4-wiel Lock’n’Roll van 75 centimeter. Deze koffer heeft precies de maat die ik nodig heb voor een paar dagen weg en voldoet ook aan mijn overige ‘eisen’. Het merk American Tourister kende ik nog niet, maar het ziet er stijlvol en door de vele beschikbare kleurtjes erg vrolijk uit.
Dankzij de vier wielen en de verstelbare trekstang, rolt de koffer gemakkelijk het vliegveld over. En door de inpakriemen binnenin de koffer blijft alle bagage netjes op z’n plek.

De koffer is inmiddels naar Madeira gevlogen en vervolgens naar Porto Santo. We weten allemaal dat een koffer er niet mooier op wordt na een vlucht, maar dankzij de harde schaal bleven alle spullen beschermd.

gebruikte koffer

Ik ben dik tevreden met deze American Tourister koffer en ik kan niet wachten om weer in te pakken voor een paar dagen weg.

Previous ArticleNext Article