Beste moeder, waarom zo oordelen?

arrogante moeder

Die moeder heeft na drie dagen de borstvoeding al opgegeven! Het was niet haar ding, zei ze. Hoezo niet haar ding? Het is de freaking natuur die het zo bedacht heeft, maar het is niet haar ding… Wat een slap excuus!

Beste moeder, waarom zo oordelen?

Die moeder geeft na negen maanden nog steeds borstvoeding. Dat ziet er toch niet uit, zo’n groot kind aan de tiet. Het mens spoort niet, wil ze niet een keer een avondje uit of zo? 

Beste moeder, waarom zo oordelen?

Zij geeft haar kind echt te veel aandacht! Als het maar even alleen gelaten wordt, begint het kind al te krijsen! Die moeder kan geeneens even alleen naar de wc. Zo verpest je je kind echt volledig, dat wordt later een verwend kreng dat niks zelf kan, let maar op!

Nou, wat ik nu toch gelezen heb… Een moeder die geeneens met haar kinderen wil spelen! Want daar heeft ze geen tijd voor én geen zin in! Waarom heeft zij in godsnaam kinderen op de wereld gezet? Arme kindjes.

Beste moeder, waarom zo oordelen?

Wat voor gevoelloze moeder ben je, als je je kind zo lang laat huilen? Dat kan toch niet goed zijn! Slaaptraining, wie dat bedacht heeft, heeft écht geen gevoel in zijn lichaam!

Die ouders zijn niet goed snik! Elke nacht je kind bij je in bed. Je kan ze ook gewoon opvoeden hoor, part of the job!

Beste moeder, waarom zo oordelen?

Loedermoeder? Een beetje populair proberen te zijn met je ‘oh kijk mij eens een stoute moeder zijn met een volle wasmand’ zeker? Meer dan een pittig kortgeknipt kapsel en huis-, tuin- en keukengetrut is het niet.

Kijk die moeder eens een schoon huis hebben! Dat kan toch niet? Mogen die kinderen daar nooit spelen of zo? Of ze loopt zeker de hele dag met een dweil achter die kinderen aan. Echt niet gezond hoor!

Beste moeder, waarom zo oordelen?

Hoe veel (sport)clubjes heeft dat kind wel niet? Dat kind heeft het nog drukker dan ik. En maar klagen dat die kinderen tegenwoordig zo gestresst en overspannen zijn.

Negen jaar en dan voor het eerst meedoen met de avondvierdaagse? Geen wonder dat ze dan geen zin heeft! Je kunt als moeder je kind ook een beetje aanmoedigen en stimuleren om iets te bereiken. Wat een slappe hap die opvoeding!

Oordelen, we doen het allemaal. Maar beste moeders, waarom?

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

1 Comment

  1. Ohhh amen dankuwel dankuwel lekker ieder haar eigen ding doen…….

    Het zou verboden moeten worden die moederoordeelkijkjoumetandereogenbikritiserendenmijnkinddoethetveelbeterdanjouclubjes wachtend op het schoolplein.

    Oh wacht oordeel ik nou ook :S

    Fijn weekend