Foute kersttruien, #blessed en andere bevindingen

Nu de kerstdagen weer achter ons liggen, is de druk van de ketel. Terwijl ik en de helft van de Nederlandse moeders, de geestelijke gesteldheid zoveel mogelijk op ‘normaal’ probeerden te behouden, ging de andere helft van het Nederlandse moederdeel los met Pinterest perfect gedekte tafels, foute kersttruien, bergen cadeaus en noem maar op hoe je de kerstgedachte vorm geeft.

Het geeft niet, iedereen vult de term kerst-stress uuhh –feest op zijn eigen manier in.

Toch vond ik dit een mooi moment om mijn bevindingen eens even te analyseren. De bevindingen zijn gebaseerd op werkelijk geen enkel feit, dat geeft niet want dat is geen enkel artikel op deze site.

Dus. 

Zo was daar de overdreven versie van de foute kersttruien-fan. Super leuk die foute truien, ik zie er de lol er wel van in. Maar er zijn er bij die er in doorslaan en in een bijpassende trui, tot de hond aan toe, paraderend alle buren langsgaan om de zelfgebakken cupcakes rond te delen. Het blijft niet alleen bij de foute kersttrui, ook de foute kerstverlichting werd ingezet. Een horde rendieren die al knipperend over het dak springen, een gigantische multicolor sneeuwman op de schoorsteen, ijspegels aan elke dakgoot en vergeet de lichtslang strak langs de schutting niet. Maar… deze strakke, tot in de puntjes kloppende slang is nog altijd beter dan de net niet strak maar kris kras door elkaar opgehangen lichtslang. En de foute kersttrui is zo kloppend dat het mooi is, in ieder geval beter dan de net niet foute kersttrui, zodat je gaat twijfelen of de trui nou fout is of gewoon écht lelijk.

Naast die foute kersttrui moeder is er ook de #blessed moeder. Eigenlijk is ze het hele jaar door actief met de (vinger in je strot) hashtag blessed, maar met kerst gooit ze het er nog een beetje bovenop; #soblessed! Alleen maar liefde, lieve kinderen, lieve familie en lief kerstdiner waar ze uren voor in de keuken heeft gestaan en waar elk levend wezen onder de acht werkelijk geen hap van neemt, lief leven, lieve nieuwe laarzen. Allemaal omdat ze zó gezegend is, oftewel #soblessed. Ik ben blij voor haar.

Opvallend leuk is de eerste-keer-kerst-met-een-kleintje moeder. Deze verse mama’s zijn zo lief, om op te vreten zo vertederend. Hun beeld van een fijn gezinnetje is nog zo heerlijk idealistisch en uiteraard is niets mooier dan dat kleintje in het ‘eerste-kerst-rompertje’.

En zo realiseer ik me dat ik me door al het bovenstaande weer heen geworsteld heb. Ok, die eerste-keer-kerst-met-een-kleintje is alweer even geleden, maar ik herinner me het als de dag van gister en wat was dat fijn.

En nu? Nu voel ik me zeer #blessed met een foute kersttrui op de bank. Op naar een nieuw jaar.

Previous ArticleNext Article