De ideale gezinsauto

gezinsauto

Hoe ziet de ideale gezinsauto eruit? Als je deze vraag aan een man stelt krijg je een heel ander antwoord dan wanneer je deze vraag aan een vrouw stelt. De ideale gezinsauto ziet eruit als een Landrover Defender met schuifdeuren, zou een man zeggen. De ideale gezinsauto is ruim, goedkoop en heeft een mooie kleur, zou de vrouw zeggen.

Een ruime gezinsauto

Essentiële vragen die je jezelf moet stellen: passen er drie kinderstoeltjes naast elkaar op één zitrij? Past de kinderwagen in de achterbak? Heeft de auto praktische deuren? Schuifdeuren zijn ideaal, want er komt een dag dat je kleintje de deur zelf open trekt en deze eindigt negen van de tien keer (te hard) tegen de auto ernaast.

Als je drie kinderen en een hond hebt, dan weet je inmiddels dat een auto een gebruiksvoorwerp is. Een soort tweede huis waar geleefd wordt en dat praktisch moet zijn. Al met al wordt er behoorlijk wat tijd doorgebracht in een gezinsauto. Een ruime gezinsauto is dus zeker wenselijk en als ik onze persoonlijke wensen erop nasla, dan zouden de kinderen zoveel ruimte moeten hebben, dat ze elkaar niet kunnen aanraken. Ideaal zou zijn dat ieder kind zijn eigen zitrij heeft, maar om nou in een touringbus te gaan rijden… Maar een derde zitrij met drie kinderen is echt geen overbodige luxe. 

De populairste 7-zitters

En ja, dan kom je al snel uit op een zevenzitter. Deze auto’s zijn over het algemeen aan de prijzige kant, iets wat de vrouw liever niet heeft, daarom kan een occasion uitkomst bieden bij de aanschaf van een zevenzitter.

Tip van AutoTrack: als je een tweedehands auto zoekt, kijk dan goed naar de foto’s van de aangeboden auto. Want als je zoekt op een auto met zeven zitplaatsen, krijg je ook de auto’s te zien waarbij het mogelijk is om zeven zitplaatsen te maken. Het is dus niet altijd het aantal dat ook daadwerkelijk in de auto is ingebouwd; het kan zijn dat er nog een rij stoelen bij ingebouwd kan worden (en het op dat moment dus een 5-zitter is).

De vijf populairste zevenzitters:

1. Opel Zafira 

2. Volkswagen Touran

3. Citroën Grand C4 Picasso 

4. Renault Grand Scenic

5. Peugeot 5008 

populairste-zevenzitter
Onze 7-zitter de Opel Zafira is de populairste 7-zitter

Goedkope gezinsauto

De man houdt in de aanschaf van een gezinsauto meestal rekening met het aantal pk’s. De auto moet wel een beetje vooruit te branden zijn. Maar hij moet er ook een beetje stoer uitzien. De vrouw ziet een auto als ideaal bezuinigingsmiddel; hoe goedkoper, hoe beter. Nu weten we allemaal dat goedkoop ook weleens duurkoop kan zijn. Een gulden middenweg hierin zoeken is het juiste. De man moet accepteren dat een gezinsauto geen joyrider is en de vrouw moet accepteren dat mannen graag wat pk’s onder hun kont hebben.

Op het moment dat je een nieuwe auto koopt, is de waarde al met een paar duizend euro gezakt. Dat is best een zuur idee als je het mij vraagt. Het aanschaffen van een occasion kan daardoor gunstiger uitvallen, mits je in de toekomst niet teveel onderhoudskosten aan de gezinsauto krijgt. Dat blijft na veel wikken en wegen over de vatbaarheid voor gebreken ook altijd nog een kwestie van geluk.

Het zoeken naar een gezinsauto online

Op AutoTrack.nl kunnen particulieren gratis hun auto adverteren. Doordat er ook veel autobedrijven aangesloten zijn vind je op deze site een enorm aanbod aan nieuwe, maar vooral tweedehands auto’s (totaal ruim 170.000 auto’s online). Het grootste voordeel van AutoTrack is dat zij alle auto’s die op de site geadverteerd worden checken. Klopt de kilometerstand, zit er een WOK op, enzovoorts.

Daarnaast houden ze bij AutoTrack van transparantie;

“AutoTrack wil dat je direct weet waar je aan toe bent bij het kopen van een auto.”

Daarom kun je bij verschillende auto’s een CARFAX-rapport downloaden (alleen bij AutoTrack nu gratis te downloaden bij een selectie van occasions), waarmee je de historie van het voertuig kunt zien. Alle geregistreerde reparaties e.d. die aan de auto zijn gedaan staan in dit rapport, waardoor het volledig transparant is. Wel zo prettig voor een autokoper, die voor zo’n grote aankoop natuurlijk geen zin heeft in verrassingen achteraf. Zie hier een voorbeeld van een CARFAX-rapport.

De ideale gezinsauto? Die kies je zelf!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. De opel zafira is een hele fijne auto wij zaten te twijfelen tussen die en de Kia Niro. Uiteindelijk hebben we toch voor de KIA gekozen omdat we deze toch luxer en beter vonden rijden. We kregen goed advies over beide de auto van de kia dealer waardoor we tot deze beslissing waren gekomen.