Wat is de beste vloer als je kinderen hebt?

Inmiddels wonen wij nu zo’n 13 jaar in ons huis. Drie jaren van de dertien was dat zonder kinderen. We waren zelf nog jong, al zeg ik het zelf. En we werkten allebei de hele week. Veel waren we dus niet thuis en de parket houten vloer bleef er dan ook prachtig bij liggen. Maar toen kwamen de kinderen en onze vloer ging hard achteruit. Parket was niet de meest kindbestendige vloer die er was. Door de loopwagentjes en speelgoed autootjes sprong de toplaag er spontaan vanaf. Later kwamen daar de knutselactiviteiten nog bij, wat op zich geen probleem was. Maar het schoonmaken van de gevallen kwasten naderhand, was ook een behoorlijke aanslag op de al ietwat versleten vloer. 

Er wordt geleefd

Mijn kinderen hebben behoorlijk geleefd op de parketvloer. Op een gegeven moment kwam ik op een punt waar het me ook niet zoveel meer uitmaakte. Vrijwel de gehele opperlaag was verdwenen en elke vlek die er nu nog bijkwam, kreeg ik er echt nooit meer uit. Dit is gewoon niet de beste vloer als je kinderen hebt. Of misschien ook wel, want alles kon en alles mocht er op.

Een grote verbouwing

Daar kwam verandering in toen we twee jaar geleden ons huis gingen uitbouwen. Eindelijk ging de doorn uit mijn oog, de vloer ging eruit! Ik mocht op zoek naar een nieuwe vloer. Maar jeetje, wat lastig is dat! Want waar doe je goed aan? Wat is de beste vloer als je kinderen hebt? Super klein waren mijn kinderen niet meer. Loopwagentjes waren verleden tijd en al het speelgoed was inmiddels verbannen naar hun eigen slaapkamer.

Een houten vloer is prachtig

Een houten vloer vind ik prachtig. Maar ik ken mezelf, het onderhouden van zo’n vloer vergt wat discipline. Bovendien hangt er ook een behoorlijk prijskaartje aan. Hetzelfde geldt voor een gietvloer, super stylisch maar ook dat paste niet helemaal in ons budget. Mijn man had zijn zinnen gezet op een PVC vloer. Maar ook van dat prijskaartje moest ik een beetje schrikken. Dan kunnen we net zo goed laminaat nemen, was mijn idee!

Laminaat is betaalbaar

Laminaat is betaalbaar en makkelijk zelf te leggen. Daarbij is laminaat goed schoon te maken. Want ook al spelen mijn kinderen niet zoveel meer op de vloer, ze brengen wel regelmatig wat bagger mee naar binnen. Onze nieuwe vloer werd dus laminaat. Waar ik nu, twee jaar later wel een beetje spijt van heb. Het was duidelijk niet de beste keus. Want de loopwagentjes zijn dan misschien wel verleden tijd, mijn kinderen schuiven klakkeloos de stoelen over de vloer. Met als gevolg diepe krassen in het laminaat. En ook drinkbekers mieteren nog regelmatig om en dan merk je dat laminaat toch best gevoelig is voor water en vocht. Het gevolg hiervan zijn bolstaande randjes.

Luisteren naar de man

Ik geef het niet graag toe, maar mocht ik nu een vloer kiezen, dan luister ik toch maar naar de man. Een PVC vloer is misschien iets duurder, het is wel de beste vloer als je kinderen hebt. Een PVC vloer is namelijk super slijtvast en kan goed tegen vocht. Dweilen is geen probleem en knoeien dus ook niet. Daarnaast zijn PVC vloeren er verschillende soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld ook PVC vloeren in betonlook. Je hebt er vrijwel geen onderhoud aan en de levensduur van een PVC vloer is aanzienlijk. Je hoeft je dus niet na twee jaar al te irriteren aan slijtage en gebreken.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article