Op pad met de Microsoft Surface Go [review]

leren programmeren microsoft

Het is al vaker ter sprake gekomen, kinderen hebben het druk. Ze moeten naar de sportclub of ze leren een muziekinstrument te bespelen. Ze willen afspreken met vrienden en dan moet er ook nog tijd overblijven voor al het huiswerk wat ze van school mee krijgen. Als moeder van drie kan ik je vertellen dat er weinig tijd overblijft. Ook voor mij, maar dat terzijde. Inmiddels ben ik zover dat ik mijn oudste zo nu en dan weleens thuislaat wanneer ik met de anderen naar zwemles ga, of naar turnen, of naar voetbal. ‘Zonde van haar tijd’, vindt ze het om mee te gaan en te moeten wachten. Maar onlangs ontving ik een apparaat dat wellicht uitkomst zou bieden voor deze ‘wachttijd’. Via Coolblue mochten wij de Microsoft Surface Go reviewen. En laat dit apparaatje nou perfect zijn om mee te nemen én om huiswerk op te kunnen maken. Hoe en wat? Dat vertel ik je in deze review over de Microsoft Surface Go. 

De specificaties van de Microsoft Surface Go

Als eerst is het altijd wel even handig om de specificaties van een apparaat op een rijtje te hebben. Voor geïnteresseerden in de Microsoft Surface Go is dat altijd nuttige informatie.

De Microsoft Surface Go is een computer die als laptop en als tablet gebruikt kan worden. De Surface Type Cover is eenvoudig los te koppelen, echter wordt deze niet standaard meegeleverd. De Surface Type Cover moet of kan je er apart bij bestellen. Ik zou zeggen ‘moet’, want dan haal je echt alles uit je Microsoft Surface Go. Zonder de type cover, zul je gebruik moeten maken van het virtuele toetsenbord dat middels het touchscreen te bedienen is. De Microsoft Surface Go is een compacte en lichtgewicht laptop (aka tablet) en is dus perfect voor wanneer je veel onderweg bent. Zoals mijn kinderen die regelmatig naar clubjes, zwemles of voetbalwedstrijden gaan. Het apparaat is vooral geschikt om simpele taken uit te voeren, zoals het uitwerken van een boekverslag (noem het maar simpel) of het spelen van een spelletje.

Tablet microsoft surface go

Verder zijn de belangrijkste specificaties:

  • Besturingssysteem Windows 10 home. Dit betekent dat elke windows applicatie erop gedraaid kan worden.
  • Schermdiagonaal – 10 inch. Het ietwat glanzende scherm heeft een resolutie van 1800 x 1200 pixels en is voorzien van een touchscreen.
  • Processor – Intel Pentium – Dual core (2) – 1.6 GHz. Een eenvoudige variant, maar prima voor normaal gebruik.
  • RAM-geheugen – 8 GB. Ruim voldoende geheugen en daardoor werkt de software lekker snel.
  • Opslagcapaciteit – 128 GB SSD. Snelle schijf, maar niet heel groot. Je gigantische fotobibliotheek van de kinderen kun je beter ergens anders opslaan.
  • Camera voor en achterzijde. De camera kun je gebruiken om Windows te ontgrendelen door gezichtsherkenning.
  • Videokaart – Intel HD Graphics 615

Windows Ink gebruiken

In het besturingssysteem Windows 10 kun je op de Microsoft Surface Go, Windows Ink gebruiken. Met Windows Ink kun je notities krabbelen, tekenen en bijvoorbeeld bestanden van Word bewerken of een Powerpoint ontwerpen. Ze noemen Windows Ink dan ook wel de digitale pen. Je kunt hiervoor je vinger gebruiken, maar ik denk dat een speciale pen wel wat lekkerder werkt.

Wat hebben we gedaan op de Microsoft Surface Go?

We kregen de Microsoft Surface Go drie weken om te reviewen. In die weken probeerden we het apparaat zo goed mogelijk te leren kennen. Mijn man wil de kinderen graag een beetje leren programmeren. Hij ontdekte al snel dat dit prima kan op de Surface Go. Hoe fijn was het dat Sinterklaas het boek ‘Python – programmeren voor kinderen’, in de zak had gedaan!? Tijdens de zwemles van mijn dochter heeft mijn zoon dan ook zijn allereerste stukje geprogrammeerd op de Microsoft Surface Go.

programmeren microsoft surface go

Ook is de Microsoft Surface Go uitermate geschikt om mee te nemen naar de bibliotheek, waar de oudste haar boekverslag voorbereidt. Echter is het mijn zoon die er met de Microsoft Surface Go vandoor gaat om een spelletje te spelen.

review microsoft surface go

Zoals ik al zei, kinderen hebben het druk. Wanneer komen ze nog aan ontspanning toe? Nou met de Microsoft Surface Go lukt dat prima onderweg. Tijdens het wachten op je broertje of zusje kun je namelijk ook heel goed een filmpje kijken op deze tablet.

Microsoft Surface Go algemene gebruiksvriendelijkheid? 

Mijn man was direct al laaiend enthousiast over de Microsoft Surface Go. En dan hebben we het hier over een trouwe Apple gebruiker. Dat heeft Microsoft mooi gemaakt, was zijn compliment. Vooral het materiaal (magnesiumlegering) waarvan de behuizing is gemaakt, valt in de smaak.

Zelf vind ik de Microsoft Surface Go een heel mooi formaat hebben. Met een dikte van maar 0,83 cm en een gewicht van 522 gram is hij echt super makkelijk mee te nemen. De Microsoft Surface Go past prima in mijn schoudertas. Met de handige standaard aan de achterkant zet je hem neer. En wanneer je de Surface Type Cover eraan koppelt, heb je een mooi laptopje staan. De toetsen van de Type Cover typen overigens heerlijk soepel en het touchpad reageert fijn.

toetsenbord plat surface
Surface Type Cover plat
toetsenbord schuin surface
Surface Type Cover schuin

Wat ook heel belangrijk is voor de gebruiksvriendelijkheid onderweg, is dat de batterij gaat zo’n 9 uur mee gaat. Kortom, over de algemene gebruiksvriendelijkheid van de Microsoft Surface Go ben ik wel te spreken. Ik heb slechts één nadeel ervaren, het is even wennen aan het kleinere toetsenbord dan dat ik gewend ben.

Ben je enthousiast geworden?  Je bestelt de Microsoft Surface Go voor €599 bij Coolblue.

Advertisement


 

Review microsoft surface go

Previous ArticleNext Article