Mama op vakantie – Alleen!

Op vakantie zonder je kinderen en zonder de man. Ooit weleens gedaan? Had je het mij 4 jaar geleden gevraagd, dan had ik je vierkant uitgelachen. Ik ga mijn kinderen niet achterlaten, ben jij mal! En hoezo zonder de man? Het schuldgevoel kwam al opborrelen op het moment dat ik eraan dacht.

Maar de kleintjes worden groter en de man wordt ook steeds wijzer (geintjeman) en als je mij de vraag op dit moment zou stellen zou ik zeggen; “mwah, jah, waarom ook niet? De man en de kleintjes redden zich wel”

Oké, oké, het ging ietsje anders… Ik kreeg de vraag om deel te nemen aan de mega groepsreis naar Martinhal in Portugal. “Hell yeah, dat ik meega! De man en kinderen zoeken het maar uit!”, was wat ik riep. Het is weliswaar geen vakantie, maar hé, ik noemde zaterdagochtend naar de supermarkt al ‘vakantie’.

martinhal

Allemaal toeristische uitstapjes maken, hotels beoordelen en inspiratie opdoen is natuurlijk hard werken. Maar ‘mama’ gaat – alleen!

Als ik niet zeg dat ik gewoon lekker moet gaan, dan zegt niemand het. Dus ik ga! Bovendien, als ik er niet ben, weten ze ook eens wat ze missen (of niet, hoog risicofactor dit!).

Puntje bij paaltje is het wel even slikken wanneer de kleuter voor de tachtigste keer roept ‘mama ik ga je zo missen!’ En natuurlijk komt de schoolfotograaf langs als ik weg ben. En stiekem heb ik toch ook wel een klein beetje medelijden met de man, maar hé, hij is geen idioot!

Nieuwsgierig naar mijn avonturen? Volg me dan op Instagram voor de jaloersmakende plaatjes.

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Hilarisch, waarschijnlijk ook omdat het zo herkenbaar is. 🙂 Hopelijk heb je een leuke tijd gehad. Ondanks die kleuter die je zo gemist heeft (en jij hen natuurlijk). Ik ben nog in die eerste fase en sleep ze gewoon overal mee naartoe. 🙂