Carrière MAMA

Ik begin bijna te geloven dat carrière maken en mama zijn niet samen gaan. Ja, als je al jaren hard hebt gewerkt voor je carrière is het wellicht mogelijk deze positie vast te houden. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar ik ben nooit een uitzondering geweest.

vacature carriere mama copy

Zelf heb ik de afgelopen jaren genoten van een 32-urige werkweek met mogelijkheden tot thuiswerken. Geen 9 tot 5, maar half 10 tot half 6 (en een enkele avond) voor een redelijk salaris.

Maar, ik was onrustig… ik wilde namelijk meer! Meer uitdaging, meer variëteit, meer zekerheid en liefst meer salaris. Dus toen tijdens mijn zwangerschapsverlof het contract van mijn enigszins afgekaderd baantje afliep, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.

Een loonbaan coach heeft mij m’n talenten en kwaliteiten laten zien en met mijn nieuw ontdekte zelf ben ik de vacature markt in gedoken. Maar er zijn zoooo veeeeel functies en allemaal bieden ze je persoonlijke groei en een dynamische jonge omgeving. En alle functies, als je ze echt goed leest, hebben ook minder leuke aspecten. Maar zo nu en dan zit er een functie bij die potentie heeft. 

Zo werd ik benaderd voor een mega gave functie die alles bevatte waar ik van droom, maar wel fulltime en de bereidheid tot 50% reizen. Thuis gekomen na het gesprek had ik een knoop in mijn maag omdat ik niet wist of ik wel ‘ja’ zou kunnen zeggen als ze verder met mij wilden. Inhoudelijk JA JA JA, maar praktisch… niet haalbaar.

Buiten het feit dat het organisatorisch een drama zou zijn omdat mijn vriend ook 50% aan het reizen is geniet ik gewoon heel erg van mijn rustige doordeweekse mama-dag alleen met mijn mannetjes.

Geluk voor mij dat er geen opvolging is omdat ik o.a. verduidelijking had gevraagd m.b.t. het aantal werk- en reis uren. Teleurgesteld ja, maar anderzijds ook opgelucht.

Maar nu? De twijfel slaat toe…

Ga ik voor carrière met de daarbij behorende fulltime+ baan die mijn persoonlijke uitdaging vervult?

Of

Kies ik voor een terughoudende positie in de buurt van huis en school met 1 of meer mama-dagen en de mogelijkheid om op tijd thuis te zijn?

NEE, ik ben nog niet bereid een compromis te maken! Ergens moet die baan zijn die alles bevat? Toch? Ah toe? Please!!!

Ps. Beste HR-ers, het lijkt mij dat het jullie taak is om mensen te werven en daarmee zijn jullie het visitekaartje voor jullie toekomstige personeel. Een standaard afwijzing terwijl aan alle eisen voldaan wordt geeft niet een super intelligente indruk. Tip… geef tips voor verbetering of verduidelijking voor de afwijzing. 😉
Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. OF ga je voor jezelf beginnen. Dat deed ik een jaar geleden en dat bevalt mij PRIMA!

    X