De serieuze 30 richting de 40 crisis

dertigers crisis

Dit weekend wordt de man 40. En nu ik het zo opschrijf, voel ik hem landen. Dat de man 40 wordt, betekent dat ik bijna op de helft van de dertigers ben. Richting de 40 dus. En ik had het niet gedacht, maar het brengt toch een kleine crisis met zich mee.

Het bereiken van de dertig ging vrij soepel. Ik had het amper door. Wellicht doordat ik midden in de luiers zat en het veel te druk had met het aanhoren van ‘mama, mama, mama, mama, mama’. Ik voelde me een jonge moeder van drie kleintjes en ondanks het slaapgebrek, kon ik de wereld aan. 

Nu ben ik moeder van drie schoolgaande kinderen. Hoe gek het ook klinkt, het voelt toch anders. Een soort van verwarrend. Opeens weet ik bijvoorbeeld niet meer zo goed wat voor kleding ik aantrekken moet. Past dit wel bij mijn leeftijd, ga ik mezelf afvragen?

Dat is toch erg!?

Het liegen over mijn leeftijd en het eromheen draaien van ’30-something’ is ook verleden tijd. Tegenwoordig weet ik soms serieus even niet hoe oud ik ben. Was ik nou 34 of al 35?

En soms heb ik gewoon zin om lekker rebels te doen, maar tegelijkertijd ben ik een voorbeeld voor mijn eigen kinderen. Ik kom in situaties terecht waarvan ik denk, ‘dit kan echt niet’, maar toch heb ik de situatie zelf veroorzaakt. Alsof het laatste restje tiener in mij er nog even uitmoet. Heel gênant ook, wanneer de tienerdochter van je vriendin je heel volwassen aankijkt op zo’n moment.

Zoals ik al zei, erg verwarrend!

Tijdens deze verwarrende midden-30-crisis ervaar ik ook wat voordelen. Zo maak ik mij bijvoorbeeld veel minder druk over wat ‘anderen’ van mij denken. Ik maak me niet meer druk over wat ik later worden wil. Het kan me niet schelen hoe ‘anderen’ mijn leven zien. Het is eindelijk mijn leven en ik leef het zoals ik het wil.

Zie je hoe verwarrend dit is? Ik maak me namelijk wel druk, aangezien ik me afvraag of bepaalde kleding nog wel bij mijn leeftijd past. Ze noemen het ook niet voor niets een crisis.

En dan dat pre-lege nest gevoel. Nooit meer een baby. Hoe verdrietig, heb ik wel genoeg genoten van die eerste jaren? Hoe fijn dat die tijd is geweest. Hallo vrijheid.

Hallo verwarring. Hallo serieuze 30 richting de 40 crisis.

 

 

Kijkje achter de schermen? Volg dan @voormijnkleintje.nl op Instagram.

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article