Oké, doei Netflix!

netflix kijken ochtend

Kinderen die zichzelf ’s morgens moeten aankleden en klaarmaken voor school… Ugh!

Het is elke ochtend hetzelfde liedje. Ze moeten aangekleed worden zodat ze niet in pyjama naar school hoeven. Met een beetje geluk kleden mijn kinderen zichzelf aan.

Maar ja, geluk in de ochtend? Dat ken ik niet.

En dus besluit ik mijn kinderen niets te leren in de ochtend en help ik ze met aankleden. Het gaat gewoon sneller, áls ze dan ook mee zouden werken.

“Mama komt eraan, snel verstop je!”

“Hahahahaha – hahahaha” *huilt diep van binnen* “Ja, komen NU, geen grappen in de ochtend!” 

“Kom op, trek je sokken even zelf aan.”

“Dat kan ik niiiiieeeeet!!”

Oké, volgende. 

“Kom even je shirt aan trekken”

*Kind staart naar Netflix*

“Hallo, contact! Kom even je shirt aantrekken!”

*Kind staart nog steeds naar Netflix*

“HALLO! Ik sta hier niet voor Jan met de korte achternaam!” 

“Huh, wat?” *Kind kijkt verward om zich heen en staart weer naar Netflix*

“Oké, geen Netflix meer! En je kleedt jezelf maar aan, ik lijk wel gek dat ik je nog help, je bent toch geen kleuter!”, zeg ik zwaar geïrriteerd tegen de kleuter.

Geen Netflix meer, dat ga ik natuurlijk nooit waar kunnen maken. Netflix is de enige reden dat ik een beetje vredig wakker kan worden en rustig mijn koffie drinken kan.

“Jaja mam, ik ga me nu aankleden” *Pakt zijn sokken, legt ze naast zich neer en staart weer naar Netflix.*

“Zoek het nu maar uit, ik zie wel wat je naar school aantrekt, ik ga koffie drinken” *En zet ondertussen pontificaal de tv uit.* “Oké, doei Netflix!” 

En plots kan hij zichzelf als de bliksem aankleden. Bijzonder. 

Drie kinderen klaarmaken voor school is voor een anti-ochtend mens als ik een hels karwei. Ik heb inmiddels de kledingkeuze van de 7-jarige volledig losgelaten. En hoe kwellend het soms ook is om haar outfit te aanvaarden, toch is het loslaten best een bevrijding.

Maar dat zelf aankleden. Gewoon, meteen als ik het vraag… Wat is dat toch? Zo moeilijk kan het toch niet zijn, want als ik Netflix uitzet is het binnen een minuut gebeurd.

Kinderen die zichzelf ’s morgens moeten aankleden en klaarmaken voor school… Ugh!!


netflix kind

 Origineel gepost: februari 2016
Update: februari 2021

Afbeelding: Shutterstock / Morrowind

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. De oudste van 10 hier heeft dat met opstaan… 3x roepen “zoek het uit jij mag vertellen waarom je te laat op school momt”… Aankleden voordat je nasr beneden gaat… Tv bkijft in de ochtend gewoon uit. Op je mobieltje kijken mag pas als je helemaal klaar bent met eten, tandenpoetsen en schoenen aan hebt.. En dan nog is het van “nu telefoons weg anders komen we te laat op school….”

  2. De hel echt ja. Bij ons: muziekwekker gaat aan om 7:00 en dat betekent aankleden. Muziek gaat vanzelf weer uit (7:15) en dat betekent aangekleed naar beneden. Beneden staat ontbijt dan klaar (niet aangekleed is terug naar boven). Ontbijt op is schoenen aantrekken en jas klaarleggen. Alles klaar: Netflix tot 8:10. Hoe sneller, hoe langer Netflix. Klinkt simpel, maar nee dat is het niet hoor. Grootste strijd is om 8:10.