Voordelen van alle kinderen op één kamer

voordelen één slaapkamer

Ik heb weleens (heel vaak) gedacht om één slaapkamer helemaal vol te gooien met matrassen. Kinderen tevreden, want ze slapen bij ons, wij tevreden want we hoeven niet langer meer op een stukje van 50cm bij 150cm te liggen. Toch is het nooit gebeurd, want we leven tenslotte niet ergens in de bosjes van Afrika en ik geef toe, het zou toch ook wel een beetje gek voelen. Maar ja, aan de andere kant, nu word ik ook regelmatig wakker met drie extra logees in mijn bed. Dat voelt overigens ook best wel gek, vooral mijn vermoeide hoofd en krakkemikkige lichaam door het opgevouwen nachtje. 

Anyway… Ik denk dat alle kinderen op één kamer (nee, niet op de mijne) best wat voordelen kan geven. Ik kan in ieder geval wel wat voordelen van alle kinderen op één kamer bedenken.

Je hebt een goed excuus om het onwijs gave bed van Saartje Prum aan te schaffen. Ik zou bijna de twee zolderkamers weer afbreken tot één kamer, dit bed bestellen en alle drie mijn kleintjes op dit bed mikken. Want hoe leuk is het om met je broertje en zusje(s) zo een gaaf bed te delen. Behalve uren erin slapen, kun je er ook uren in spelen.

Ik zie alleen maar win-win. Ik zie een gaaf bed. Ik zie drie kinderen die héél graag naar bed willen. Ik zie drie kinderen die er niet meer uit willen. En ik zie een ruim bed voor mij alleen, zonder kinderen die er stiekem in kruipen. Wat een voordelen!

Je hoeft niet elke avond drie kamers langs om overal nóg een kusje, knuffel, knipoog en uiteindelijk een snauw te geven. Het voordeel van alle kinderen op één kamer is dat dit hele riedeltje in één keer kan.

Sterker nog, je hoeft er helemaal niet meer bij te zitten, ze hebben elkaar. Ze geven elkaar maar kusjes, knuffeltjes en snauwen.

 Je hoeft ook niet meer uit te leggen waarom papa en mama wél samen slapen en zij in hun eentje moeten slapen. Wanneer je kinderen een kamer delen, hoef je hier in ieder geval geen discussie meer over te voeren.

Je houdt kamers over wanneer je kinderen één kamer delen. Één kamer bombardeer je tot speelkamer en als de bom ontploft is, trek je gewoon de deur dicht. Je houdt een kamer over voor… Een inloopkast? Nog een baby?

De kinderen komen je ’s nacht niet meer wakker maken. Althans, dat hoop je. Je hebt zelf weer 90 x 200 cm ruimte om op te slapen en bovendien gaat er niemand meer bovenop je deken liggen.

En als laatste, als je kleintjes wakker worden, gaan ze met elkaar spelen, in plaats van in jouw oor tetteren. Als dat geen voordeel is…

Kortom, de kinderen een kamer laten delen klinkt als een zeer puik plan!

 Zie jij nog een paar voordelen om alle kleintjes op één kamer te mikken? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten!


kamer delen kind

Afbeelding: Shutterstock / DeeMPhotography

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Sterker nog: we hebben de drie meisjes op een kamer! Al het speelgoed gooi ik door de gang met een rotvaart die kamer in.

    Ik heb ook nog wat nadelen trouwens

  2. In mijn mans familie is dit heel normaal. Ik denk dat het eerder de westerse standaarden zijn wat maakt dat alle kids op een kamer zetten hier minder populair is.

  3. Hier slapen broer en zus ook samen. We gaan dit voorlopig ook niet meer veranderen, misschien als de jongste straks wat ouders is twee broers samen. We gaan alleen voor voordelen vandaag he 😉

  4. Klinkt heerlijk zolang ze jong zijn. Zodra ze ouder worden zie ik de inloopkast weer opgeofferd worden voor wat privacy 😉

  5. Ik zou graag een zachte vloer hebben. Net als die kindjes bij Puk vd Petteflet.

    Maar dat ze elkaar troosten en kusjes geven, zal hier betekenen elkaar aan de haren trekken en op elkaar springen. Dus voorlopig slapen ze lekker in hun eigen kamertje en mogen ze samen op een vd slaapkamers spelen