7 sportieve oefeningen voor als de kinderen op school zitten

Zo, eindelijk zit al je nageslacht op school en je hebt jezelf voorgenomen om wat aan je lichaam te gaan doen. En dan heb ik het niet over de drie uur durende douchebeurt waar je eindelijk aan toe komt. Dan heb ik het ook niet aan het voltanken met koffie. Nee, ik heb het over de daadwerkelijke fysieke oefeningen om je spieren sterker te maken. Je zou hiervoor naar de sportschool kunnen gaan, nu de kinderen op school zitten heb je daar immers tijd voor. Maar die is dicht. Bovendien kun je een aantal oefeningen ook heel gemakkelijk thuis doen. 

Het grappige is, dat ik dat theoretisch heel goed weet, maar dat ik het praktisch nog nooit uitgevoerd heb. Maar hé, ik ging wel twee keer per week naar CrossFit. Nou ja, meestal dan. Wanneer er niks tussenkwam…

Anyway, ik dwaal af. Voor de volgende oefeningen hoef je niet naar de sportschool, deze kun je gemakkelijk thuis doen. En het hoeft geeneens lang te duren!

Goed, daar gaan we.

1. De squat

Een simpele oefening die je zelfs tijdens het strijken kunt doen. Maar ja, ik strijk vrijwel nooit…

 2. Werken aan de abs

Weet je nog, dat je ooit buikspieren had? Deze kun je prima trainen wanneer je de kinderen naar school hebt gebracht en weer even terug je bed in duikt. Het enige wat je nodig hebt, is een hond of poes naast je bed.

3. Planken

Planken is ook een simpele oefening om thuis te doen. Tijdens het schoonmaken van de keuken bijvoorbeeld.

4. Springend de trap op

Wanneer je naar boven moet, ga dan niet lopend, maar springend. Kijk wel uit voor alle troep die er op de trap ligt.

5. Push up

Bij een push up is het de bedoeling dat je ook weer omhoog komt. Vaak vergeet ik dat en lig ik plotseling een uur op de grond te tukken.

6. Touwtje springen

Pak het springtouw van je dochter. Pak de overgebleven kraamverbanden, geloof me, you’re gonna need it. En spring net als vroeger over het touwtje. Hou je wel van een extra uitdaging, gebruik dan de schommel van je kleintje. Echter vergt dit wel wat oefening…

Tip: doe een tampon in, dat werkt echt tegen ongewenste nattigheid.

 7. Burpees!

Een burpee is verschrikkelijk, maar wel zo gedaan! Even 100x achter elkaar en je bent de rest van de dag week klaar!

Note: deze 7 oefeningen kun je overigens ook heel goed doen met kinderen om je heen. Of je gaat gewoon lekker koffie drinken, kan ook.


Origineel gepost februari 2018
Update: februari 2021

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article