Zo creëer je een fijne babykamer

baby

Eén van de leuke dingen aan de voorbereiding op de komst van je baby, is het creëren van een babykamer. Je hoeft geen professionele ontwerper te zijn om een babykamer naar je eigen smaak te maken. Maar er zijn uiteraard wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Een fijne babykamer heeft namelijk niet alleen de looks, het moet ook het comfort hebben. Denk bijvoorbeeld aan een relaxte plek waar je de nachtvoedingen in alle rust kunt geven. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je buren midden in de nacht ‘geluidsmeting overlast buren‘ gaan googlen. En dan is er ook nog een budget waar je rekening mee moet houden. De komst van een baby brengt al genoeg extra kosten met zich mee. Hoe dan ook, we geven je graag nuttige tips om een fijne babykamer te creëren.

Begin met de basics

Hoewel het heel verleidelijk is om een bijzondere stijl te kiezen voor de babykamer, adviseren we toch om de bepaalde voorwerpen basic te houden. Denk aan het bedje, de kast en de commode. Beddengoed en decoratie kan je altijd veranderen om de look en feel van de babykamer te updaten. Maar basisstukken zoals het wiegje of de commode van je baby zijn moeilijker (en natuurlijk veel duurder) om te wisselen.

Beginnen met de basics is ook belangrijk voor het zicht dat je hebt op de ruimte. Is de babykamer vol na het plaatsen van een bedje, een commode en een kast? Of past er nog iets van een schommelstoel, voor die nachtelijke voedingen, in de babykamer?

Budget tips, koop tweedehands!

Heb je te maken met een beperkt budget, dan is het sowieso een goed idee om op Marktplaats te kijken. Maar ook wanneer je wat meer te besteden hebt, is het geen schande om bepaalde voorwerpen voor de babykamer tweedehands te kopen. Naast dat het je kosten bespaart, is het ook gewoon duurzaam om babyspullen een tweede (of derde of vierde) ronde te geven.

Koop ook niet overbodig veel babyspullen. Kijk naar wat moeders die je voorgingen wel en niet aan babyspullen gebruikten.

Denk verder dan de babytijd

Pasgeboren baby’s blijven maar een tijdje pasgeborenen. Denk daarom bij het inrichten en creëren van een babykamer ook aan de periode na de babytijd. Voor je het weet, kruipt en loopt er een dreumes in de kamer rond en dan wil je boekenplanken op een bepaalde hoogte hebben. Dan wil je geen grijpklare prullaria hebben staan. En dan wil je misschien heel graag meubeltjes makkelijk kunnen ombouwen. Kijk dan ook vanaf het begin af aan al naar meegroei-meubelen voor de babykamer. Want wanneer je eenmaal een fijne babykamer gecreëerd hebt, wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten!


Afbeelding: Shutterstock / united photo studio

Previous ArticleNext Article