Manieren om je kinderen te betrekken bij de bruiloft

bruiloft

Trouwen als je al kinderen hebt, is natuurlijk heel anders dan wanneer je vanuit huis gaat trouwen. Of je nu met de vader (of moeder) van je kinderen gaat trouwen of als dit je tweede huwelijk is en er zijn al kinderen uit een vorige relatie, je wil de kinderen zoveel mogelijk betrekken bij de bruiloft. Maar hoe doe je dat, zonder dat jij al te veel regie uit handen moet geven? Want uit ervaring weet ik inmiddels, kinderen hebben over het algemeen een heel ander idee van een bruiloft dan dat jij hebt.

Trouwen als gezin

Wanneer je kinderen hebt, trouw je niet met z’n tweeën, maar dan trouw je als gezin. Natuurlijk is er één bruid en bruidegom, maar voor de kinderen is het huwelijk minstens net zo speciaal als voor het bruidspaar. Het is dus zeker belangrijk om daar rekening mee te houden en de kinderen zo goed mogelijk te betrekken bij de bruiloft. Dat geldt niet alleen voor de dag zelf, maar ook voor het organiseren van de bruiloft. Hier zijn onze ideeën en tips die je kunt gebruiken om je kinderen bij je bruiloft te betrekken.

Mini wedding planners

Wie heeft er nog een wedding planner nodig, als je zelf kinderen hebt? Kinderen komen op ideeën, waar geen enkele wedding planner op zou komen. Soms moet je een beetje bijsturen, maar hoe speciaal is het voor een kind, wanneer hun ideeën serieus genomen worden? Je kunt je kind niet beter bij het organiseren van de bruiloft betrekken, dan hem benoemen tot mini wedding planner.

Ideeën voor taken van een mini wedding planner:

  • Trouwkaart ontwerpen
  • Decoratie kopen
  • Bruidstaart proeven
  • Muziek uitzoeken
  • Bloemen kiezen
  • Vermaak voor kinderen tijdens de bruiloft
  • Speciale taak tijdens de ceremonie

Laat je kind de trouwkaart ontwerpen

Waarom zou je voor een design betalen als je zelf een kunstenaar in huis hebt? Je kind de trouwkaart laten ontwerpen is verrassend leuk! Oke, in eerste instantie dacht ik ook, moet dit nou? Maar toen mijn dochter een ontwerp voor de trouwkaart had gemaakt, was ik blij verrast. Want hoe leuk en speciaal is het ook voor het kind!? Dus heeft jouw kind enig teken talent of weet hij of zij iets leuks te maken, geef het dan gewoon een kans! Je kunt altijd nog besluiten om de, door je kind ontworpen, trouwkaart alleen naar opa en oma te sturen.

Decoratie kopen

Kinderen zijn natuurlijk gek op slingers en ballonnen! Wanneer je uitlegt dat een bruiloft geen kinderfeestje is en je een speciale kleur in gedachten had, kun je je kinderen prima meenemen wanneer je decoratie gaat kopen. En heeft je kind nou echt een bijzondere smaak betreft decoratie, kun je ervoor kiezen om hem of haar niet de trouwlocatie, maar je eigen woning voor de grote dag te laten decoreren.

kinderen

Bruidstaart proeven

Dit is natuurlijk een perfecte manier om je kinderen te betrekken bij het huwelijk. Over het algemeen kan hier niet veel fout aan gaan, want wie vindt taart nou niet lekker? Struin van te voren samen met je kinderen Pinterest af, daar vind je namelijk de leukste ideeën voor bruidstaarten.

Samen muziek uitzoeken

Op een bruiloft wordt muziek gedraaid. En of het nu gaat om het openingsliedje of om een complete speellijst, betrek ook hier je kinderen bij. Wij hebben in de weken voor de bruiloft een Spotify lijst aangemaakt en uiteraard is daar ieders lievelingsliedje opgekomen. Maar er zijn ook steeds liedjes aan de lijst toegevoegd. Wanneer er een leuk liedje voorbij kwam werd er door de kinderen geroepen, die mag op de lijst!

Bloemen kiezen

Samen met papa bloemetjes uitkiezen voor mama. Ik kan me geen schattiger tafereel bedenken dan dat.

Vermaak voor kinderen tijdens de bruiloft

Wanneer je kinderen betrekt bij je bruiloft, dan zullen er waarschijnlijk nog meer kinderen op de grote dag aanwezig zijn. Het is wel zo handig om dan te zorgen voor vermaak voor de kinderen tijdens de bruiloft. Je eigen kinderen kunnen heel goed bedenken wat wel en wat niet leuk is. Laat ze helpen met het uitzoeken van kleurplaten en andere DIY’s. Laat je kinderen de spelletjes uitkiezen en misschien zijn er nog andere leuke activiteiten waar ze mee kunnen helpen. Denk aan het maken van een ‘zoek de gast bingo’ of vragen-kaartjes om her en der neer te leggen.

bruiloft

Vraag je kind voor een speciale taak

Je kind betrekken bij het organiseren van de bruiloft is zoals je leest, niet heel ingewikkeld. Hier en daar moet je een beetje kunnen loslaten, maar dat geldt voor het hele huwelijk en over het algemeen komt dat gerust goed. Wil je als kers op de taart, je kind echt speciaal laten voelen, vraag hem of haar dan om speciale taak tijdens de ceremonie uit te voeren. Ideeën zijn het geven van de ringen, of misschien het meelopen en weggeven van de bruid. Misschien heb je wel een kind die een korte speech durft te geven of een stukje wil opvoeren?

Speciaal momentje op de dag zelf

Zoals ik al eerder schreef, wanneer je kinderen hebt trouw je niet met z’n tweeën, maar dan trouw je als gezin. Een speciaal moment tijdens de bruiloft, is natuurlijk het moment dat je elkaar voor het eerst in bruidskleding ziet. Maar daar als gezin dan ook een speciaal momentje van. Het is een ultiem moment om als gezin een intense band te smeden, maar ook een mooi moment om te praten over de spannende dag die komen gaat.


bruiloft

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article