Hoe breng je sfeer in de woonkamer? Hier 5 leuke tips!

foto muur

Wanneer je kinderen krijgt, kun je wel eens het gevoel hebben dat je mooi gestylde woonkamer binnen no-time verandert in een binnenspeeltuin. Dit wil je misschien niet, maar toch gebeurt het. En natuurlijk wil je dat ook je kinderen zich comfortabel en thuis voelen. Daarom is het belangrijk om een middenweg te vinden, zodat je een sfeervolle woonkamer krijgt, waar ook de kinderen hun aandeel in hebben. Hier vijf tips om dit voor elkaar te krijgen. 

Foto’s aan de muur

Als er iets een persoonlijke sfeer geeft, dan zijn het natuurlijk foto’s! En het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn, sinds je kleintjes hebt, maak je meer foto’s dan ooit tevoren. Menig woonkamer van jonge gezinnen heeft dan ook een foto op canvas aan de muur. Welke sfeer je uitstraalt, hangt af van je foto. Je kunt bijvoorbeeld speciaal met je gezin een fotoshoot in een studio doen. Maar tegenwoordig zijn heel veel vakantiekiekjes ook prachtig om op canvas te laten drukken.

Maak een vaste plek voor tekeningen

Heb je een creatief talent gebaard? Dan vliegen de tekeningen en de knutselwerken je waarschijnlijk om de oren. Je zou er een muur mee kunnen behangen, maar ja, of je dat ook echt wil? Waarschijnlijk niet. Maar je wil de tekeningen van je kleintje natuurlijk ook niet rechtstreeks de oud-papierbak ingooien. Wat je kunt doen, is alle knutselwerken en schilderijen van je kleintje op een vaste plek hangen. Dit kan de koelkastdeur zijn, of een mooie grote lijst. Wanneer deze plek vol is, moet er wat verwijderd worden. Zo blijven de kunstwerken rouleren en voorkom je dat je hele huis vol komt te hangen met de kunstwerken van je beginnende Picasso.

Of kijk eens bij deze tips hoe je kindertekeningen kunt opbergen.

Foto’s laten rouleren

Net als dat je de kunstwerken van je kleintje kunt laten rouleren, kun je dit ook met je foto’s aan de muur doen. De CusttomShapes van herinneringenoplinnen.nl zijn hier ideaal voor! De shapes zijn verkrijgbaar in drie vormen, maar met de hexagon vorm krijg je een heel speels effect. En omdat je wil rouleren, kun je de foto’s heel makkelijk verwisselen of natuurlijk uitbreiden! Zo kun je bijvoorbeeld ieder jaar een collectie maken van je vakantie en deze aan de muur hangen. Wat ook zo fijn is aan dit ophangsysteem, is dat je niet hoeft te boren in je muur.

Kies voor stijlvolle opbergbakken

Rondslingerend speelgoed is natuurlijk nooit sfeervol. Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik speelgoed in plastic bakken ook niet heel gezellig. Kies daarom gewoon voor mooie en stijlvolle opbergbakken, zodat je ’s avonds op de bank een beetje extra blij wordt van je opgeruimde woonkamer.

Een gezellige en comfortabele plek voor iedereen

Wanneer je kleintjes groter worden, zul je merken dat jullie steeds vaker samen op de bank ploffen voor bijvoorbeeld een filmavondje. Wanneer je in deze fase bent beland, wil je voor iedereen een comfortabele plek hebben, zodat zo’n avondje ook gezellig blijft. Zorg dan ook dat er voor iedereen een plekje is om lekker te kunnen zitten. Dit kan natuurlijk op de bank zijn, of in een lekkere stoel die je er gemakkelijk bij kunt zetten. Het zal in ieder geval goed zijn voor de sfeer, wanneer iedereen een plekje heeft.

Previous ArticleNext Article