Deze meubelen zijn multifunctioneel voor een startend gezin

Is er binnenkort een kleintje op komst of hebben jullie toevallig net een gezinsuitbreiding meegemaakt? Dan staat er een hoop verandering op de planning. Het maakt eigenlijk niet uit of het de eerste is of dat je al meerdere kids in je midden hebt, maar er moet ruimte gemaakt worden voor deze nieuwe gezinsleden. Aangezien je niet heel gemakkelijk je woonruimte uitbreidt, is het handig om wat multifunctionele meubelen in huis te hebben. Zo bespaar je ruimte en heb je voldoende plek voor alle nieuwkomers.

Grote kledingkasten

Veel mensen onderschatten hoeveel ruimte er nodig is voor baby-en kinderkleding. Het zijn toch allemaal kleine kledingstukjes die je gemakkelijk opvouwt en weglegt? Dat klopt ergens wel, maar de kans is heel groot dat je veel meer kleding nodig hebt dan je van tevoren denkt. Daarbij krijg je misschien ook nog veel babykleding cadeau wat ze de eerste maanden nog niet passen, waar je ook ruimte voor moet houden. Een grote linnenkast is dan de ideale oplossing, waarbij je meerdere vakken apart kunt houden per kind. Als je niet veel ruimte hebt kun je het beste kiezen voor een linnenkast met schuifdeuren, zodat je er meerdere tegenover elkaar zou kunnen plaatsen.

Een comfortabele fauteuil

Veel mensen hebben een grote, comfortabele fauteuil in de babykamer staan. Daar zit een logica achter, want soms moet je midden in de nacht uit bed om je baby te voeden. Dan wil je natuurlijk niet naar de woonkamer lopen met je baby, maar gewoon comfortabel even ervoor gaan zitten. Daarnaast is het sowieso een fijne en rustige plek als je bijvoorbeeld borstvoeding geeft. Een tip van ons is om een stoel te kiezen van Löwik woonwinkel die ook goed bij je interieur in de woonkamer past. Zo kun je na de enkele jaren dat je deze in de babykamer hebt staan, deze gewoon naar de woonkamer verplaatsen. Het zou zonde zijn als deze hierna naar de kringloop moet. 

Vervangende commode

Je kunt natuurlijk een speciale commode kopen om je baby op te verschonen, maar in principe is dit gewoon een veredeld dressoir. Je hoeft heir echt niet een speciaal meubel voor te kopen. Koop gewoon een mooi dressoir (of gebruik er eentje die je nog heb staan) en zorg dat deze stevig en veilig is. Met wat kleine aanpassingen kun je deze tijdelijk gebruiken als commode, om deze vervolgens weer terug in de hal of woonkamer te zetten. Let er wel op dat deze weer volledig netjes en schoon terug kan gaan.

Previous ArticleNext Article