Wat te doen met Pasen?

Elk jaar vraag ik het me weer af? Wat gaan we doen met Pasen? Meestal kom ik niet verder dan een lekkere Paaslunch en eieren zoeken in de tuin, die we zelf verstopt hebben… Wel leuk, maar niet echt origineel. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de leukste Paasuitjes met je kleintje.

Al een tijdje staat NEMO hoog op mijn lijstje om met de kleuter naartoe te gaan. Tijdens de Paasdagen hebben ze een speciale Paas High Tea. Tussen alle proefjes door kun je genieten van allerlei lekkere hapjes, zoals scones, mini sandwiches, quiches, zoetigheden en vers fruit, met poffertjes en mini-hotdogs. Ook krijg je een speciale demonstratie ‘Maak van je High Tea een Ice Tea’. Voor deze Paasactiviteit betaal je € 32,50 per persoon en dat is  inclusief entreekaartje voor NEMO. Kinderen 4-12 jaar € 22,50 per persoon en t/m 3 jaar is het gratis.

Een fijn plekje hier in de Haarlemmermeer is landgoed de Olmenhorst. Ook met Pasen is hier van alles te beleven. Naast de Paasbrunch en Paas high tea, zijn er ook allerlei activiteiten. Uiteraard eieren zoeken, die kun je daar natuurlijk prima verstoppen in de boomgaard. En er zijn ook verschillende workshops, waaronder eieren beschilderen.

Na een halve wereldreis te hebben afgelegd, worden bussen vol Aziaten er dagelijks afgezet. En wij, die er praktisch naast wonen, zijn er nog nooit geweest. Misschien is het komende Paasweekend daar een goed moment voor.  Op de Keukenhof zijn er verschillende extra activiteiten te beleven. Zo zijn er roofvogeldemonstratievluchten, er is een ballonnen nar, kinderen kunnen geschminkt worden en als klap op de vuurpijl komt Nijntje optreden op Keukenhof. Tickets voor de Keukenhof kun je online reserveren. Kinderen 4-11 jaar €7,50 en volwassenen €15,00

 

keukenhof