Wat te doen met Pasen? Dit is leuk en origineel!

Nu het paasweekend er weer bijna aankomt, ben je waarschijnlijk op zoek naar leuke dingen om te doen met Pasen. Sommige paastradities liggen voor de hand en zullen bij menig gezin ieder jaar weer terugkeren. Denk aan eieren zoeken, een typische paasactiviteit om te doen. Maar om nog meer paasplezier door te geven, hebben wij nog een aantal leuke dingen bedacht om te doen met Pasen. Dingen waar je misschien niet eerder aan had gedacht, maar die wel een heel goed idee blijken te zijn! Lees hier onze originele ideeën voor kinderen van alle leeftijden én hun papa’s en mama’s om in je paasviering op te nemen!

Doen met Pasen: een lekker ontbijtje!

Nu denk je misschien, ‘ja hallo, ontbijten is niet perse origineel’. Maar wat dacht je ervan om het ontbijtje lekker te laten bezorgen voor Pasen? Wij moeders zijn negen van de tien keer toch degene die in de keuken staan om een paasontbijt voor te bereiden, zodat iedereen ervan kan genieten. Maar hoe lekker is het om alleen de voordeur te openen, het paasontbijt in ontvangst te nemen en aan tafel te schuiven? Ik teken ervoor deze paasdagen!

Bovendien hoef je je waarschijnlijk ook niet druk te maken om de lunch, want uit ervaring weet ik inmiddels dat zo’n ontbijt meer dan voldoende is! Zelfs wanneer je een kinder paasontbijt besteld.

Bellen met de paashaas

Dit is leuk om te doen met Pasen. En hoe origineel om even te bellen met de paashaas! Ik denk niet dat na het paasweekend, veel kinderen in de klas zullen vertellen dat ze hebben gebeld met de paashaas. Lachen toch! Je kunt er een speciale app (alleen voor Android) voor installeren.

Leuk om te doen: een kleurwedstrijd

Kinderen zijn dol op knutselen en kleuren! Maar om het tijdens de paasdagen extra bijzonder te maken, kun je er een wedstrijd van maken. Download één van deze kleurplaten in het thema Pasen en laat de kinderen ze op hun allermooist inkleuren. Wie dat het mooiste gedaan heeft, wint een paasei.

doen met pasen

Uit gekleurd? Dan is onze paasbingo ook superleuk om te doen met Pasen. Deze paasbingo kun je ook heel gemakkelijk via onze site printen.

Buiten de deur paaseieren zoeken

Ga buiten de deur paaseieren zoeken! Bij een belevenis boerderij, in de dierentuin of in het bos. Er zijn plekken genoeg waar je naartoe kunt om mee te doen aan de paasactiviteiten. Even googlen en de leukste locaties om eieren te zoeken, komen te voorschijn.

Naar de kerk

Hoewel Pasen behoorlijk commercieel geworden is, blijft het een belangrijke religieuze feestdag. De kerk zal hier ook zeker aandacht aan geven en de diensten zijn meestal mooi en vol inspiratie voor het leven. Het maakt niet uit of je geen actieve kerkganger bent, bij de kerk kun je altijd binnenlopen en het paasfeest is een mooi moment.

Bedenk nieuwe paastradities

Weet je wat leuk om te doen is met Pasen? Een nieuwe traditie bedenken! Tradities zijn vaak al jaren oud, maar hoe leuk en origineel is het voor kinderen om zelf een traditie leven in te blazen? Ik denk dat kinderen het super tof vinden om later te kunnen zeggen dat zij ‘die traditie’ bedacht hadden. Dus of de nieuwe traditie nou het bellen met de paashaas is of toch dat ontbijtje laten bezorgen… Als het maar iets is dat ieder jaar terug kan keren, zodat je volgend jaar niet weer op zoek moet naar ‘wat te doen met Pasen’.


Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article