Een klaagbrief aan mijn waskabouters

Beste waskabouters,

Tot mijn grote spijt moet ik deze klacht indienen bij jullie management. Ik heb namelijk moeten concluderen dat, ongeacht hoe vaak en hoe duidelijk ik het ook gevraagd heb, jullie werkelijk nog nooit zijn komen opdagen. Ik ben niet alleen teleurgesteld, ik ben ook een beetje verontwaardigd. Want ik heb het toch best vriendelijk gevraagd? 

En beste waskabouters, ik snap dat mijn aanvraag best een beetje overweldigend kan zijn. Ik bedoel, we wonen hier met vijf personen waarvan niemand lijkt te weten waar de wasmand staat. Vijf personen die elke dag een stapel schone kleding verwachten om te kunnen kiezen wat ze die dag gaan dragen. Maar ja, dat gaat niet lukken hè, wanneer twee van de vijf zich drie keer per dag verkleden, er één weer in de modder is gedonderd en de ander z’n mond weer niet kon vinden met als resultaat een paar vlekken op een shirt. Met dit tempo van jullie kan ik iedere week wel naar de winkel voor complete nieuwe outfits.

Maar ja, aangezien we nog steeds geen multimiljonairs zijn, is dat geen optie. Laatst heb ik mijn tienjarige een nog ietwat natte legging laten föhnen, omdat ze anders wel erg koude benen zou krijgen rond deze tijd van het jaar. De kleuter loopt zo nu en dan in verkleedkleding rond en de man past de verkleedkleding niet, dus die trekt tegen wil en dank die ene trui maar weer aan.

En aan mijn voorbereidingen ligt het niet hoor. Wanneer iedereen al zijn kleding weer (onder dwang) naast de wasmand heeft geflikkerd, ben ik degene die alles netjes op kleur sorteert en het zowaar IN (ja het lijkt bijna onmogelijk) de wasmand krijgt. Jullie hoeven het alleen nog maar even naar de wasmachine te brengen!

Sinterklaas weet in één nacht de schoenen van alle kinderen uit Nederland te vullen. Hoezo moet het bij jullie zo lang duren waskabouters? Zijn jullie lui ofzo?

Ik hoop dat jullie management dit nu echt gaan oppakken, want dit probleem loopt hier de spuigaten uit. Nog even en ik kan mijn hele familie begraven in deze washoop.

Ik kijk uit naar uw reactie, maar vooral naar uw komst.

Met vriendelijk groet,

Die vrouw waarvan haar kinderen denken dat de was vanzelf gaat. En daarom maar allemaal vieze sokken in de woonkamer rondstrooien. Geen wonder dat die kinderen nooit dezelfde sokken aan hebben, misschien moeten ze eens onder de bank kijken.

Afbeelding wasmand: Paul Michael Hughes/Shutterstock

Previous ArticleNext Article