Beste moeder die nooit tevreden is

Beste moeder die nooit tevreden is,

Je bent zo een moeder en mens dat nooit tevreden is. Wat je ook doet, er is altijd die andere kant die knaagt en zich afvraagt wat het had kunnen zijn als…

Je bent zo een moeder en mens dat nooit tevreden is. Heb je een doel bereikt, dan hunker je meteen naar meer, of naar het volgende doel.

In je leven, altijd een stap vooruit, altijd uitkijkend naar de volgende fase.

Je wil dat je kinderen een moeder zien die thuis op hen wacht met een kopje thee. Maar je wil ook dat je kinderen een professionele, onafhankelijke moeder zien.

Je hebt er een hekel aan om de hele dag thuis te zijn. Je vindt het verschrikkelijk om weer aan het werk te gaan. Je bent thuis, want je hebt geen keus. Je moet aan het werk, want je hebt geen keus.

Je bent zo een moeder en mens dat nooit tevreden is. 

Altijd onrust. Altijd op zoek.

Maar weet je, beste moeder die nooit tevreden is, soms is alleen ‘gewoon’ moeder zijn goed genoeg. Tevreden zijn en genieten van het moment.

Je kijkt vooruit naar het groter geheel. De grote gebeurtenissen, grote doelen die je bereiken wil. Niet tevreden met het nu. Maar terwijl je je blind staart op de toekomst, mis je ook het nu. Je mist alles wat er nu om je heen gebeurt. Geen grote dingen, maar kleine.

Soms is ‘gewoon’ moeder zijn goed genoeg.

Je wil bijzondere dingen doen. Je kinderen herinneringen geven als in toffe vakanties en weekendjes Disneyland. Gebeurtenissen die ze de rest van hun leven mee zullen nemen in hun herinneringen. En natuurlijk, samen herinneringen maken is fantastisch. En bovendien ook heel belangrijk. Maar je zit tijdens je toffe vakantie met je gedachte alweer bij de volgende vakantie. Wat zullen jullie dan gaan doen? Vraag je jezelf af.

Geniet van het moment. Geniet van het nu. Wees tevreden met wat je nu hebt. Ook al is dat ‘gewoon’ moeder zijn. Want soms is ‘gewoon’ moeder zijn goed genoeg.

Je vraagt jezelf af hoe je baby eruit zal zien wanneer hij een peuter is. Je vraagt jezelf af hoe je peuter zal zijn wanneer hij op de kleuterschool zit. En je vraagt je af hoe je 8-jarige op zal drogen wanneer ze een tiener zal zijn. Maar je vergeet om nu te kijken, om het nu vast te leggen.

Altijd een stap vooruit. Altijd een fase verder.

Nogmaals, beste moeder die nooit tevreden is, geniet van het moment. Geniet van het nu. Wees tevreden met wat je nu hebt.

Ken je de quote, ‘herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag’. Wat voor betekenis heeft het als je nooit tevreden bent met het nu?

Tevreden zijn is accepteren wat je hebt, genieten van wat je hebt, leven voor wat je hebt.

Geniet! Want soms is ‘gewoon’ moeder zijn goed genoeg.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

2 Comments