9 dingen om te doen op oudejaarsavond

oudejaarsavond

Misschien ben je nog maar net bijgekomen van de kerstdagen, maar oudejaarsavond staat alweer voor de deur. De dagen tussen kerst en oud & nieuw, zijn het perfecte moment om te bedenken hoe je oud & nieuw gaat invullen met gezelligheid en activiteiten. Want hoe gaan we de kinderen vermaken en wakker houden, zonder ze de hele avond achter Fortnite te zetten? Ik kan je vertellen, dat is vrij lastig. 

Ik zocht naar wat ingrediënten om van oud & nieuw een knallend feest te maken, mét de kinderen. Hier 9 ideeën om te doen op oudejaarsavond.

1. Maak afteltasjes

Wat je erin doet, kun je helemaal zelf bepalen. Het ene uur iets lekkers, het volgende uur een paar knal erwten. Ik noem maar wat. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen waarmee je oud & nieuw viert. Maar het idee is leuk en spannend.

2. Maak een fotohokje

Of zo’n fotolijst die je voor je houden kunt. De kinderen hebben er lol aan én je houdt leuke foto’s als herinnering over aan deze avond. Zorg dan ook voor leuke accessoires die je kunt gebruiken op de foto.

3. Een hoogtepuntenlijstje

Wanneer de kinderen ietsje ouder zijn, kun je een leuke lijst maken. Aan de hand van de lijst wordt er teruggekeken op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. En je gaat natuurlijk ook vooruit kijken naar het komende jaar. Hier een hoogtepunten lijstje oudejaarsavond welke je kunt uitprinten en gebruiken tijdens oud & nieuw.

hoogtepunten lijst oudejaarsavond

 

4. Maak een complimentenbord

Koop een pak post-its en geef iedereen een blokje. De hele avond mag je complimenten opplakken. Vergeet niet de naam voor wie de compliment bedoelt is, erbij te zetten! Aan het einde van de avond heb je een bord vol complimenten. Mooier kun je het nieuwe jaar niet beginnen.

Variatie tip: plak de complimenten verspreid door het huis. Overal waar je komt hangen complimenten. Ook leuk.

5. Het laatste uur aftellen met ballonnen knallen

Je hangt een aantal ballonnen op een rij. Daarop schrijf je verschillende tijden. Wanneer de tijd voorbij gaat, knal je de ballon. Dit kun je met uren doen, maar ook het laatste uur met kwartieren of minuten.

6. Even vuurwerk knutselen

Een simpel knutselwerkje tussendoor voor de liefhebber. Als je dit aan het begin van de avond doet, heb je meteen een leuke decoratie.

Hier zie je hoe je het maken moet.

7. Speel boter-kaas-eieren met glow in the dark sticks

Koop bij de action wat van die glow in the dark sticks en speel in het donker boter kaas en eieren. Zo simpel kan het zijn.

8. Het 1 minuut spelletje

Wat je nodig hebt voor dit spelletje:

  • twee papieren bordjes, waarvan er op één bordje de cijfers van de klok zijn gemaakt
  • een rietje
  • M&M’s
  • timer

Hoe je het speelt? Je pakt met het rietje de M&M’s van het ene naar het andere bordje. Je bedekt de cijfers van de klok. Lukt dit binnen een minuut, dan heb je gewonnen. Wat je wint? Dat mag je zelf bepalen.

9. Appelflap happen

Op kinderfeestjes doen we aan koekhappen. Tijdens de kerstdagen doen we aan kerstkransjes happen. En met oud & nieuw happen we appelflappen.

 


9 dingen om te doen op oudejaarsavond

Afbeelding vuurwerk: fotosparrow/Shutterstock

Previous ArticleNext Article