Voordelen van alle kinderen op één kamer

Ik heb weleens (heel vaak) gedacht om één slaapkamer helemaal vol te gooien met matrassen. Kinderen tevreden, want ze slapen bij ons, wij tevreden want we hoeven niet langer meer op een stukje van 50cm bij 150cm te liggen. Toch is het nooit gebeurd, want we leven tenslotte niet ergens in de bosjes van Afrika en ik geef toe, het zou toch ook wel een beetje gek voelen. Maar ja, aan de andere kant, nu word ik ook regelmatig wakker met drie extra logees in mijn bed. Dat voelt overigens ook best wel gek, vooral mijn vermoeide hoofd en krakkemikkige lichaam door het opgevouwen nachtje.

Anyway… Ik denk dat alle kinderen op één kamer (nee, niet op de mijne) best wat voordelen kan geven.

Bijvoorbeeld:

- Je hebt een goed excuus om het onwijs gave bed van Saartje Prum aan te schaffen.

- Je hoeft niet elke avond drie kamers langs om overal nóg een kusje, knuffel, knipoog en uiteindelijk een snauw te geven.

- Sterker nog, je hoeft er helemaal niet meer bij te zitten, ze hebben elkaar. Ze geven elkaar maar kusjes, knuffeltjes en snauwen.

- Je hoeft ook niet meer uit te leggen waarom papa en mama wel samen slapen en zij in hun eentje moeten slapen.

- Je houdt kamers over. Één kamer bombardeer je tot speelkamer en als de bom ontploft is, trek je gewoon de deur dicht. Je houdt een kamer over voor… Een inloopkast?

- Je hebt zelf weer 90 x 200 cm ruimte om op te slapen en bovendien gaat er niemand meer bovenop je deken liggen.

- En als laatste, als je kleintjes wakker worden, gaan ze met elkaar spelen, in plaats van in jouw oor tetteren.

Kortom, klinkt als een zeer puik plan!

 Zie jij nog een paar voordelen om alle kleintjes op één kamer te mikken? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten!

Comments

 1. linda says

  Sterker nog: we hebben de drie meisjes op een kamer! Al het speelgoed gooi ik door de gang met een rotvaart die kamer in.

  Ik heb ook nog wat nadelen trouwens

 2. Madelon says

  In mijn mans familie is dit heel normaal. Ik denk dat het eerder de westerse standaarden zijn wat maakt dat alle kids op een kamer zetten hier minder populair is.

 3. Maai says

  Hier slapen broer en zus ook samen. We gaan dit voorlopig ook niet meer veranderen, misschien als de jongste straks wat ouders is twee broers samen. We gaan alleen voor voordelen vandaag he ;-)

 4. Marijke says

  Klinkt heerlijk zolang ze jong zijn. Zodra ze ouder worden zie ik de inloopkast weer opgeofferd worden voor wat privacy ;)

 5. Astrid says

  Ik zou graag een zachte vloer hebben. Net als die kindjes bij Puk vd Petteflet.

  Maar dat ze elkaar troosten en kusjes geven, zal hier betekenen elkaar aan de haren trekken en op elkaar springen. Dus voorlopig slapen ze lekker in hun eigen kamertje en mogen ze samen op een vd slaapkamers spelen