10x de meest irritante moeder… ever!

Voordat ik kinderen kreeg had ik de verwachting dat ik de meest leuke, coole en lieve moeder zou zijn voor mijn kinderen. Wat blijkt? Ik ben de meest irritante moeder die ze maar wensen kunnen. Nou ja, wensen doen ze het niet, want hoe fijn zou het zijn om géén irritante moeder te hebben… Maar echt, ik had in geen 100 jaar verwacht dat ik als moeder zoveel verkeerd zou doen. Zeker omdat hun scheuren al open gaan op de meest simpele vragen die ik stel, of de meest simpele dingen die ik doe.

Hier 10x een moment waaruit blijkt dat ik de meest irritante moeder EVER ben. 

1. De dag begon al fout. Ik maakte ze wakker. Dom, dom, dom. Het weekend is voorbij en ze moeten weer naar school! Hoe durf ik!!?

2. En nadat ik ze wakker had gemaakt, durfde ik ze ook nog te bevelen aan te kleden. Aangekleed naar school, hoe verzin ik het?

3. ‘Oh ja, vergeet de schone onderbroek niet!’ Tja, dat riep ik, heel irritant, te laat. Want ze hadden nét al hun kleding al aangetrokken. Waarom zeg ik zoiets niet gewoon even wat eerder?

4. Ik maak een ontbijtje voor ze klaar. Oké, stel je het even voor: terwijl zij dus mokkend en al hun kleding aan het aantrekken zijn, sta ik beneden in de keuken liefdevol een ontbijtje klaar te maken. Omdat ik ze in hun ochtendhumeurtje niet nog meer wil storen, vraag ik hen niet wat ze op hun broodje willen. Wederom, dom, dom dom! Want: ‘IK WIL GEEN SMEERWORST, IK WIL SMEERKAAAAAAS!’

5. Ze moeten zelf hun tas inpakken én… erger nog. Zelf naar school dragen!
‘Maar mam, jij wilde toch zelf kinderen? Waarom draag je mijn spullen niet dan?’

6. Wanneer ze uit school komen, vraag ik ze hoe hun dag was. Waarom van die ingewikkelde vragen stellen? Want ‘Pffffff. Echt pfff, dat weet ik niet meer hoor’.

7. Ik breng ze naar hun sportclubje. Je weet wel, waar ze oh zo graag op wilde en elke week naartoe moeten gaan. Hoe irritant is dat!

8. Ik kook elke avond de verkeerde maaltijd, met de verkeerde groente. Zelfs wanneer ik hun lievelingseten klaarmaak, blijkt het niet meer tot hun lievelings te behoren.

9. Ze moeten ’s avonds die kleding die ze die ochtend perse aan moesten trekken, weer uittrekken. Hoe vermoeiend en  omslachtig is dat!?

10. En als laatste, iets wat ik de hele dag door doe, maar blijkbaar verschrikkelijk irritant is: ik kijk naar ze, ik praat met ze, ik knuffel ze.

De meest irritante moeder ever, dat ben ik! En toch is het verwarrend. Want als ik zo irritant ben, waarom volgen ze me dan tot op het toilet om me te zien poepen? Waarom moet ik elke avond een half uur bij ze liggen tot ze slapen? En waarom kruipen ze midden in de nacht in mijn bed? Weet je wel hoe irritant dat is?


loedermoeder

Origineel gepost: november 2017
Update: november 2021

Previous ArticleNext Article