18 Disneyfilms die nu op Netflix te zien zijn

Sommige meisjes (en mama’s) zijn er nog steeds ziek van dat Disney’s Frozen verwijderd werd van Netflix. Het was ook jammer, maar inmiddels heeft Netflix dat al ruimschoots goed gemaakt met heel veel andere toffe Disneyfilms. Zo kwamen Mulan en Rapunzel al eerder voorbij op Netflix en ook nu zijn er genoeg leuke Disneyfilms waar je kleintje naar kijken kunt.

1. Zootropolis

Yeah, hij staat er op! de nieuwste Disneyfilm op Netflix is Zootropolis. Een vlotte film waarin een gezonde portie humor in balans staat met wat spanning.

zootropolis

2. Binnenstebuiten

De ideale film om te kijken wanneer je met je kleintje wil praten over gevoelens. Praten over gevoelens, opgroeien, jezelf uitdrukken, en communiceren met de mensen die van je houden, in deze film worden er op een briljante manier vijf emoties neergezet die belangrijk zijn om de basis te leggen van wie je bent.

binnenstebuiten

3. The Good Dinosaur

Wat als de meteoriet nooit een einde aan de dino-tijd had gemaakt? In de film is het gezin van de Apatosauriers te zien, dat zich precies gedraagt als een mensengezin. Maar zoals in elke Disneyfilm zit er ook een moraal in het verhaal. De kleinste bange dino raakt de weg kwijt en moet dapper zijn.

the good dino

4. Finding Nemo

Wie kent het lieve kleine visje met zijn overbezorgde vader niet? Finding Nemo is inmiddels een klassieker en op Netflix te bekijken.

Finding Nemo

5. Up

De hartverwarmende film waarin een oude knorpot samen met een jonge, tikkie irritante padvinder een groots avontuur beleeft.

up

6. Frank en Frey

Een ouderwetse animatie, nog zonder computers (uit 1981), maar daarom niet minder leuk! Met uiteraard een moraal, een vriendschap tussen twee verschillende beesten, die heel fijn kan zijn, maar ook weleens fout kan gaan.

frank en frey

7. Cinderella

Cinderella is de moderne versie van het oude klassieke sprookje Assepoester.

cinderella

8. The Incredibles

Een onwijs leuke film die je kunt blijven kijken, hoewel de 120 minuten misschien iets lang is voor de kleintjes. Maar met superhelden is alles mogelijk.

Incredibles

9. Bolt

Bolt is vermakelijk, voorspelbaar en heeft toch zo zijn charme. Wij kunnen ons in ieder geval goed inleven, zowel in het beestje als in het baasje.

bolt

10. Sneeuwwitje en de zeven dwergen

Over klassiekers gesproken… En of dit een klassieker is! Want wie deze nog niet gezien heeft, moet nu als de wiedeweer achter het beeldscherm kruipen en genieten van dit stukje nostalgie.

sneeuwwitje

11. Toy Story 2

De Toy Story’s zijn de vermakelijke films over het speelgoed dat tot leven komt. In Toy Story 2 blijkt Woody veel geld waard te zijn als verzamelobject, en wordt gestolen door een speelgoedverzamelaar. Buzz en het andere speelgoed van de jonge Andy proberen hem te redden.

toy story 2

12. Big Hero 6

Baymax en zijn vrienden verdwijnen tijdelijk van Netflix, maar vanaf 24 november is Big Hero 6 weer beschikbaar!

big hero 6

13. TinkerBell: Het geheim van de vleugels

TinkerBell, haar elfenvriendjes en een verboden mysterieuze Winter Woud! Magischer kan niet, een winterfilm waar je warm van wordt. Naast deze film is ook TinkerBell: De Legende van het Nooitgedachtbeest te zien op Netflix.

tinkerbell

14. Waanzinnige Goofy movie

Gotta love Goofy! Humor en hartverwarmend, geschikt voor jong en oud. Én lekker ouderwets.

goofie movie

15. De kleine Zeemeermin 2: terug in de zee

Ook al kijk ik liever de originele klassiekers, voor de kleintjes is deze film ven de kleine Zeemeermin een genot om naar te kijken.

kleine zeemeermin
16. Chicken Little

Het kuikentje Chicken Little en zijn vriendjes zijn té leuk! Wederom zijn de thema’s als blijven geloven in jezelf, vriendschap en ervoor blijven gaan, terug te vinden in deze Disney film.

chicken little

17. Bambi 2

Ook voor Bambi gaat het avontuur verder. Ook al duurde dat wel een hele tijd. Deze film brak namelijk het record voor langste tijd tussen twee op elkaar volgende films; de originele film verscheen 64 jaar eerder.

bambi 2

18. The Muppets

Flauwe grappen en komische liedjes, dat is waar deze film om draait. Een lekkere ‘feel good’ voor op de zondagmiddag.

muppets

Afbeeldingen: Screenshots van Netflix

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Dankjewel voor alle kijktips! Goed om te weten, we kiezen vanmiddag een gezellig filmpje uit 🙂