Emotieregulatie bij kinderen met oefeningen en werkbladen

Emotieregulatie is een belangrijke stap in de ontwikkeling van kinderen. Het vermogen om emoties te herkennen, te begrijpen en te beheersen, legt de basis voor een evenwichtige emotionele ontwikkeling.

Kinderen die effectief leren om hun emoties te reguleren, zijn beter in staat om stressvolle situaties aan te pakken en om sociale relaties op te bouwen. Leren omgaan met emoties is ook leren omgaan met driftbuien en opstandig gedrag.

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je kind te helpen om te gaan met driftbuien en opstandig gedrag? Onze uitgebreide printables in het thema ‘Emotieregulatie bij kinderen’ is de perfecte oplossing voor ouders en opvoeders die de emotionele ontwikkeling van hun kinderen willen ondersteunen. Dit pakket, boordevol waardevolle informatie en praktische hulpmiddelen, is ontworpen om zowel kinderen als volwassenen te begeleiden bij het begrijpen en beheersen van emoties.

Bedrag € -

Onze werkbladen zijn de sleutel tot het succes van dit emotieregulatie printable pakket. Elk werkblad is gemaakt om kinderen (en ouders) te helpen bij het begrijpen en beheersen van emoties en geeft praktische oefeningen die zowel leuk als effectief zijn.

Werkblad: Mijn triggers: Dit werkblad helpt kinderen om situaties en gebeurtenissen te herkennen die hun emoties kunnen uitlokken. Door inzicht te krijgen in wat hun driftbuien en opstandig gedrag triggert, kunnen kinderen en ouders samen strategieën ontwikkelen om deze situaties beter te beheren.

Werkblad: Emotievulkaan: De Emotievulkaan biedt een visuele manier om de opbouw van emoties te begrijpen. Kinderen leren hoe kleine irritaties kunnen oplopen tot grote uitbarstingen, en hoe ze dit proces kunnen onderbreken door op tijd in te grijpen.

Werkblad: Tel tot 10: Dit eenvoudige, maar effectieve werkblad leert kinderen een praktische techniek om tot tien te tellen wanneer ze boos of gefrustreerd zijn. Dit helpt hen om even stil te staan en hun emoties te kalmeren voordat ze reageren.

Werkblad: Kalmeerpotje: Het Kalmeerpotje is een leuke en creatieve manier voor kinderen om hun emoties te beheersen.

Werkblad: Kalmeerplan: Dit werkblad helpt kinderen om een gepersonaliseerd plan te maken voor momenten van stress of boosheid. Ze leren welke stappen ze kunnen nemen om zichzelf te kalmeren, wat hun zelfredzaamheid en vertrouwen vergroot.

Oefenen: Kinderen leren hoe ze op een gestructureerde manier problemen kunnen aanpakken en oplossen. Dit werkblad biedt hen de kans om praktische vaardigheden te oefenen die hen helpen bij het omgaan met uitdagingen in het dagelijks leven.

Naast de werkbladen vind je in dit pakket ook complimenten kaartjes om uit te delen. Complimenten zijn belangrijk voor motivatie en doorzettingsvermogen, maar om te begrijpen welk gedrag gewenst is. Complimentenkaartjes kunnen kinderen helpen om emoties te herkennen en te benoemen. Door complimenten te koppelen aan specifieke emoties of gedragingen, leren kinderen wat deze emoties betekenen en hoe ze positief kunnen reageren.

  • Praktisch en toegankelijk: De uitleg, oefeningen en werkbladen zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen direct in het dagelijks leven worden toegepast. Bovendien kun je de werkbladen keer op keer zelf opnieuw printen.
  • Interactief en betrokken: Door actieve deelname leren kinderen beter en onthouden ze de geleerde vaardigheden langer.
  • Ondersteunend voor ouders: De uitleg, oefeningen en werkbladen bieden ouders duidelijke handvatten om hun kinderen te begeleiden bij emotieregulatie.

Met deze werkbladen geeft u uw kind de tools om beter om te gaan met hun emoties, wat leidt tot een harmonieuzer gezinsleven en een betere algehele ontwikkeling. Bestel ons Emotieregulatie Printable Pakket vandaag nog en ontdek de kracht van effectieve emotieregulatie!

Previous ArticleNext Article