Bioscooptip: Zootropolis

Zootropolis: de moderne stad waar alle dieren in harmonie samen kunnen leven. De nieuwste Disney-hit met wederom een moraal in het verhaal. Je moet je dromen najagen en je kan worden wat je maar wil. Soms moet je even volhouden en doorzetten, maar geef nooit op! Gazelle Shakira benadrukt het cliche nog even met het vrolijke liedje ‘Try Everything’.

Het verhaal

De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Het is een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen die samenleven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis.

Maar wanneer de optimistische officier Judy Hopps zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Vastberaden om zichzelf te bewijzen, grijpt ze de kans aan om een zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde om het mysterie op te lossen.

Zootropolis is een vlotte film waarin een gezonde portie humor in balans staat met wat spanning. Hoewel de spanning voor kinderen onder de zes af en toe misschien iets (te) hoog oploopt, wordt deze spanning steeds weer op het juiste moment afgebroken. Zootropolis is een film dat in staat is om als gezin met een voldaan gevoel de bioscoop te verlaten en waar tijdens het avondeten nog over nagepraat wordt.

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Ik vroeg me idd af of deze film te spannend zou zijn voor de vierjarige? Anders staat deze op het to-do lijstje voor volgende week.

    1. Het is ook een beetje afhankelijk wat ze gewend zijn. De kleuter en peuter hier kijken gerust mee naar Winx club, ET en Ninjago…

      1. Oh Ninjago en Transformers worden hier ook gekeken. Nou dan zal het wel goed komen!