Een stukje opvoeding: kijken naar Beat Bugs

“Love, Love, Love”, hoor ik mijn kleuter opeens zingen vanaf de bank. Verheugd door de herkenning vraag ik haar “Wat zing je nou?”. “Love, Love, Love”, zegt ze overtuigd. En samen zingen we het liedje verder mee.

Mijn dochter weet Netflix zelf te bedienen, dat is handig, maar soms kom je weleens voor verrassingen te staan. Dit keer een leuke verrassing, want ik ben best een beetje trots dat zij, als vierjarige, de liedjes van The Beatles meezingt.

beat-bugs-netflix

Pophelden van mijn ouders

The Beatles, ik ben met de popgroep uit de Engelse stad Liverpool niet direct opgegroeid, maar mijn ouders lieten regelmatig een plaatje op de pick-up horen waardoor ik toch de meeste deuntjes mee kan neuriën. Als je het mij vraagt een stukje opvoeding, want het is toch de bestverkopende band in de geschiedenis en bovendien staan The Beatles bovenaan de lijst van de meest succesvolle kunstenaars aller tijden. En dat zijn de legendarische liedjes van The Beatles ook: kunst. 

De kunst van goede muziek is namelijk dat het generatie op generatie blijft hangen, met de tijd mee kan gaan en dat het nog lekker aanhoort ook. Beat Bugs, een vrij nieuwe Netflix Original weet het voor elkaar te krijgen om ook mijn kleintjes op de liedjes van The Beatles mee te laten neuriën. Sterker nog, ze zingen vrolijk mee!

Over Beat Bugs

Beat Bugs bevat meer dan 50 nummers van Lennon-McCartney ‘Northern Songs’ om verschillende verhalen over hoop, wonderen, liefde en vriendschap te vertellen door middel van muziek. The Beat Bugs zijn de vijf vrienden Jay, Kumi, Crick, Buzz en Walter. Ze zijn grappig, avontuurlijk, charismatisch en komen altijd in de problemen tijdens hun ontdekkingstocht in hun achtertuin. 

Inmiddels staat het tweede seizoen op Netflix en ik kan je vertellen dat het tussen al die Sinterklaasliedjes en Sinterklaasfilms door, een verademing is om naar te luisteren en te kijken.

Previous ArticleNext Article