11 Disneyfilms die nu op Netflix te zien zijn

Een zak pepernoten, een kop thee of warme chocolademelk, het najaar is voor Netflix bingewatchen. En dan het liefst zo’n fijne Disneyfilm waar de hele familie van genieten kan. Wil je weten welke Disneyfilm’s nu (anno najaar 2017) op Netflix te zien zijn? Ik zocht het voor je uit!

1. Vaiana

Een film waarvan de liedjes nog beter blijven hangen dan de liedjes van Frozen? Vaiana komt aardig in de buurt! Een dochter van een opperhoofd, een halfgod, een magisch eiland Te Fiti én fijne meezingers. Deze film heeft alle ingrediënten voor een knaller van een Disneyfilm.

screenshot vaiana

2. Pocahontas

Nog zo’n fijne meezing Disneyfilm, Pocahontas! Ik heb deze film als kind zo vaak gezien, dat het niet meer op twee handen te tellen is. De klassieker uit 1995 heeft misschien niet alle snufjes van de Disneyfilms anno 2017, maar het is nog wel het wegzwijmelen waard. Ook voor de stoere kijkers en geïnteresseerde in geschiedenis een leuke film om te zien.

pocahontas

3. Finding Nemo

Het blijft een aandoenlijke film die iedereen boven de zes minstens één keer gezien moet hebben: Finding Nemo.

Finding Nemo

4. Finding Dory

En wanneer je klaar bent met Finding Nemo, kun je gelijk Finding Dory er achteraan knallen. Want deze komische film in het teken van Dory, is nu ook te zien op Netflix.

finding dory

5. Zootropolis

Netflix heeft hem al een tijdje in het assortiment, maar het blijft een heerlijk vlotte film met een fijne dosis humor! Zootropolis.

zootropolis

6. Poeh’s Lollifanten film

Een superleuke film voor de kleintjes, met een hoog schattigheidsgehalte. Ideaal voor een middagje zoet-sappig-vermaak.

lollifanten film

7. The Jungle Book

Van zoet-sappig naar spanning en sensatie. Wat een geweldig geacteerde en geanimeerde film is the Jungle Book! Vanaf 12, maar mijn ervaren filmkijkende dochter van 9 vindt deze film ook al fantastisch. Klein nadeel: de film staat alleen Engels gesproken op Netflix.

jungle book

8. Peter en de Draak

Een iets minder heftige, maar ook heel toffe film is Peter en de Draak. Het gaat over een weesjongetje Pete die samen met zijn beste vriend Elliott in het bos woont. Maar dan worden ze ontdekt…  Note: niet geschikt voor emo-labiele moeders.

peter en de draak

9. Alice Through the Looking Glass

Het vervolg op de film Alice in Wonderland! Jij en je kleintje moeten wel van een beetje creepy houden, want dat gevoel wekt dergelijke films met Johnny Depp bij mij altijd op. Wederom een klein nadeel: de film staat alleen Engels gesproken op Netflix.

Alice Johnny Depp

10. Bolt

Ook nog steeds te zien op Netflix: Bolt.
Bolt is vermakelijk, voorspelbaar en heeft toch zo zijn charme. Wij kunnen ons in ieder geval goed inleven, zowel in het beestje als in het baasje.

bolt

11. Air Bud 3 – 4 – 5

De avontuurlijke Air Bud films nummer 3, 4 en 5 staan ook op Netflix. De films zijn inmiddels bijna retro, maar de boodschap van vriendschap staat nog steeds. Leuk om te kijken met je pre-tiener op een druilerige woensdagmiddag.

air bud

Bonus! Terug op Netflix: Rapunzel

Zo’n fijne Disneyfilm is dit! Echt een favoriet van mijn kleintjes (en van mij). Lekker mee brullen met de aanstekelijke liedjes en een beetje wegzwijmelen van de romantiek. Top dat Rapunzel weer terug is op Netflix!

rapunzel netflix

Previous ArticleNext Article