9x weg met de kerst!

kerstvakantie

Wat willen we toch allemaal graag weg met de kerst! Even lekker samen zijn met gezin en dan het liefste zo ver weg mogelijk van thuis. Weg met de kerst is echt zo’n laatste cadeautjes die je jezelf en je gezin kunt geven aan het einde van het jaar. Wat zijn de opties? Waar kunnen we naartoe met de kerst? Hier een paar ideeën.

Huisje huren in de kerstvakantie

Het eerste wat er in ons opkomt als gezinsvakantie met de kerst, is een huisje huren. We zoeken dan ook massaal naar leuke vakantie huisjes en vakantieparken om te verblijven tijdens de kerstvakantie. Het grootste voordeel van een huisje huren in de kerstvakantie, is dat je lekker uitgebreid kunt gourmetten, zonder dat de meur in je eigen huis blijft hangen. Daarnaast is de ligging van een vakantiehuisje vaak in een mooie omgeving. We kunnen dus lekker de in. En met een beetje geluk (dream on) ligt een een pak sneeuw tijdens de kerstdagen.

1. Landal

Landal staat met stip op nummer 1. Bij Landal weet je gewoon altijd waar je aantoe bent, een fijn vakantie huisje, een goede service en betaalbaar. Tijdens de kerstvakantie is een huisje met open haard een bonus! De gezelligheid die een open haard geeft, is precies wat je zoekt tijdens de kerstdagen. Goed nieuws, het gros van de vakantiehuisjes bij Landal hebben een open haard.

Weg met de kerst, betekent weg met gezin en dan is (in deze tijd) een kinderbungalow wel erg leuk om te boeken. Bij Landal kun je voor een kinderbungalow onder andere terecht bij Landal ColdenhoveLandal Landgoed ’t LooLandal Orveltermarke en natuurlijk Hof van Saksen.

2. Center Parcs

Landal wordt natuurlijk op de voet gevolgd door Center Parcs. Ook hier vind je bungalows met open haard. Maar het leukste aan Center Parcs, zijn de toffe zwembaden met wildwaterbaan. Check voor het boeken wel even de voorwaarden.

Center Parcs doet er tijdens de kerstvakantie in ieder geval alles aan om je verblijf zo winter wonderlijk mogelijk te maken. Leuk weetje: met de kerst zal in Center Parcs Het Heijderbos standaard een gedecoreerde kerstboom in je bungalow klaar staan, plus een extra kerstcadeautje!

3. Roompot

Ook Roompot belooft dat je op hun parken, midden in de natuur, een heerlijke kerst kunt beleven. Zelf neig ik altijd naar de Roompot parken aan de kust, wat ook in de winter heerlijk is. Waarschijnlijk omdat ze alleen al maar liefst 25 parken in Zeeland hebben. Kortom, warme kleding aan en lekker gaan!

4. EuroParcs

Verspreid over Nederland vind je de vakantieparken van EuroParcs. In deze vakantieparken kun je bungalows huren, maar ook appartementen en chalets. Met de kerst doen ze er alles aan om de kerstsfeer in de parken te krijgen. Zelf verbleven we een keer bij EuroParcs Resort Veluwemeer, echter was dit in het voorjaar en waarschijnlijk een heel andere beleving dan tijdens de kerstdagen. Hoe dan ook, het kan geen kwaad om even te kijken wat EuroParcs in december te bieden heeft.

5. Huisje huren op de Waddeneilanden

Een jaar geleden waren wij met de kerst op Texel. Super leuk en van wat we vorig jaar op Texel gedaan hebben, is ook met wat kouder weer goed te doen. Texel, of één van de andere wadden eilanden is wat mij betreft echt een aanrader voor de kerstvakantie. Kijk voor leuke vakantiehuisjes bij Belvilla, daar vind je een groot aanbod van verschillende soorten vakantiehuisjes.

Goedkoop weg met de kerst

landal vakantiepark

6. De aanbiedingen

Het liefste gaan we natuurlijk zo goedkoop mogelijk weg met de kerst. Goed nieuws, bij veel van de bovenstaande aanbieders, kun je nu boeken met korting.

Weg met de kerst, all inclusief

Een all inclusief vakantie is ideaal voor de komende kerst. Waarom? Nou omdat je met een all inclusief vakantie zeker weet dat je lekker kunt eten, drinken en vermaakt wordt. En het is voor een moeder de enige manier om écht vakantie te hebben. Voor een all-inclusief hoef je echt niet naar Egypte, Turkije of Griekenland. In Nederland zijn er ook wat opties voor een all inclusief vakantie.

7. De Bonte Wever

De Bonte Wever is een hotel met zwemparadijs, een bowlingbaan, entertainment voor alle leeftijden en ook die all-in formule, wat met de kerst een uitkomt is, omdat je dan echt even weg bent. Dit all inclusief kinderhotel, uiteraard met familiekamers en zogeheten ‘connecting kamers’, vind je in Assen. En volgens mij is dit echt een super tip om te verblijven, wanneer je even weg wil met de kerst.

8. Preston Palace

Een soortgelijk hotel met een all inclusief formule is Preston Palace in Almelo. Ook hier is een een bowlingbaan, een spelotheek en zelfs een indoor kermis all inclusief. Perfect voor een nachtje weg met de kerst!

Ver weg met de kerst

Waar je ook all inclusief kunt krijgen zijn de Caraïbische eilanden Curacao, Bonaire, Aruba! Zeker geen witte kerst, behalve het witte strand dan. Als ik een bankrekening had die dit zou toelaten, dan zou ik het wel weten en sleep ik mijn gezin mee voor een kerstvakantie op één van de Caribische eilanden.

weg met kerst
Kerst op Curacao door oes

9. Curacao, Bonaire, Aruba

Kijk hier voor mooie reizen naar:


Afbeeldingen: Shutterstock / Evgeny Atamanenko

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.