5x waarom mijn kind geen kinderfeestje krijgt

kind feestje

Laten we voorop stellen; we vieren ieder jaar alle verjaardagen. Ik ben bijna net zo dol op de verjaardagen van mijn kinderen, als mijn kinderen zelf. Ze krijgen cadeaus, visite wanneer dat mogelijk is, we eten taart en de hele woonkamer is versierd. Maar een kinderfeestje? Nee. 

1. Het kost klauwen met geld!

Het is niet normaal wat een kinderfeestje kost. Zelfs wanneer je een kinderfeestje thuis organiseert, ben je nog klauwen met geld kwijt aan eten, drinken, activiteiten en goodiebags die kinderen aan het einde van een feestje verwachten. En dan heb je nog van die figuren die een thema feestje bedenken, waardoor je eigen kind ook bepaalde verwachtingen krijgt. Een kinderfeestje op locatie is al helemaal niet te doen. Je bent minimaal €20 per kind kwijt en dan ben je hooguit 2 uur onder de pannen. Sorry, maar ik sla even over.

2. Het is tijdrovend

Het kost niet alleen klauwen met geld, maar het organiseren van een kinderfeestje kost ook zoveel tijd. Je bent weken bezig met save the dates uitsturen, spullen kopen, locatie reserveren, een nieuwe datum plannen want de aller- aller beste vriend kon toch niet op de ene datum…

3. Er is altijd gezeik

Bij ons op school mogen de uitnodigingen niet op school gegeven worden, dat moet stiekem achter iedereens rug om. Allemaal om te voorkomen dat dat ene kind zich niet gekwetst gaat voelen. Alsof dat ene kind er nooit achter gaat komen, dat ze niet werd uitgenodigd voor dat ene kinderfeestje. Wat een onzin!

4. Vreemde kinderen in huis, brrr

Een vriendje of vriendinnetje over de vloer is prima, tenminste zolang ze geen grote waffel opzetten en gewoon gezellig met mijn kind spelen. Maar een groep hysterische kinderen tijdens een kinderfeestje is te vergelijken met een bezoekje aan de hel! Er wordt geschreeuwd, ruzie gemaakt, er wordt overal aan gezeten. Dingen vallen om, limonade gaat over de vloer, kinderen bangeren er dwars doorheen. Er wordt gelikt aan de taart voordat deze is aangesneden. Oh en er is altijd een kind dat gaat zeuren dat de taart niet lekker is, de activiteiten stom zijn of de film al gezien heeft.

5. Het is nooit goed

Heb je alles uit de kast getrokken voor een kinderfeestje, verkondigt je kind ’s avonds in bed doodleuk dat hij toch liever een ninja feestje had gehad. Of ga je met een club kinderen graffiti spuiten, zitten er een paar chagrijnige koppen tussen want graffiti spuiten is ‘het stomste ooit’.  Ligt het aan mij of zijn die kinderen van tegenwoordig ongelooflijk ondankbare verwende nesten? Hoe dan ook, het heeft er bij mij voor gezorgd dat mijn kinderen geen aparte kinderfeestjes krijgen.


feestje kinderen

Afbeelding: Shutterstock / Sharomka

Previous ArticleNext Article