Schooljaar is voorbij, maar niet voordat…

Zitten we nou werkelijk alweer in de laatste weken van het schooljaar? De laatste weken wakker worden door de wekker, de laatste weken de kinderen uit bed trekken en de laatste weken je compleet verstrooit voelen omdat je weer een brief van de juf gemist hebt. Hoe lekker is dat! Nog even de avond vierdaagse erdoorheen knallen, de sportdag trotseren en de laatste lunchpakketten in elkaar flansen. 

Schooljaar is voorbij, maar niet voordat…

Je de dagelijkse overload aan papieren uit de schooltassen van je kinderen hebt versnipperd. Het laat in ieder geval de verborgen talenten van de leerkrachten zien. Want als ik zie wat zij aan het einde van het jaar allemaal in de schooltassen van mijn kinderen stoppen, blijken ze uitstekende smokkelaar bazen te zijn. En mijn kinderen de ezels die alles wel vervoeren. Zelfbenoemde kunstwerken als in klei, papier, of heel populair ‘kosteloos materiaal’. Je zou het Rijksmuseum ermee kunnen vullen. Alle ‘volle’ schriften, eindelijk krijg je te zien waar je kind zoal het hele jaar mee bezig was. En dan krijg je ook nog alle shit terug die de kinderen het hele jaar door mee naar school namen. Gebroken potloden, armbandjes, happy meal troep, noem maar op… De komende weken moeten we het afval misschien maar weer gaan scheiden om een overvolle afvalbak te voorkomen.

Het schooljaar is voorbij, maar niet voordat…

Alle bijzondere dagen nog even afgewerkt worden. We vieren juffendag, heel slim zo aan het einde van het jaar, want de waardering is groot! En op sportdag knijpen we het laatste restje energie nog even uit de kindjes. Er staan nog een paar uitjes gepland, naar de bieb en naar de plaatselijke natuurtuin. Wie wil er rijden?

Schooljaar is voorbij, maar niet voordat…

De laatste belangrijke toetsen nog even gedaan worden. Beginnen we nu nog aan een nieuwe kern? Oh ja en je kind heeft volgende week zijn spreekbeurt. En help je ook nog even met het leren van de topotoets? En laten we alle resultaten nog even bespreken in een 10 minuten gesprek.

Schooljaar is voorbij, maar niet voordat…

Je jezelf een hernia poetst aan de stoeltjes van de klas en je de blaren op je vingers hebt geknipt om alle afscheidknutsels af te krijgen.

Schooljaar is voorbij, maar niet voordat… Nou ja, het is me wel weer duidelijk. Ik ben weer veel te vroeg begonnen met aftellen en uitkijken naar de zomervakantie. Het schooljaar is namelijk nog lang niet voorbij.


schooljaar pinterest

Afbeelding: Rawpixel.com/Shutterstock

Previous ArticleNext Article